Hlavní obsah

Safinová má své soupeřce co vracet

Třetí den ženského turnaje v moskevské hale zakončí pikantní souboj domácí Dinary Safinové s Francouzkou Amélií Mauresmovou. Ruska v poslední době prohrává pouze se sestrami Williamsovými, ale vzájemné zápasy hovoří stále jasně pro Mauresmovou.

Článek

Není tomu tak dlouho, co právě Mauresmová vévodila světovému žebříčku, případně se držela na dostřel elitní špičce a právě v této době sehrála se Safinovou hned pět vzájemných zápasů. Mladá Ruska dokázala vyhrát pouze jediný v roce 2005 v pařížské hale.

Od té doby udělala Dinara Safinová velký krok kupředu a dnes má velkou šanci porazit Francouzku podruhé v kariéře. Současná světová trojka hraje momentálně vynikající tenis, se kterým slaví úspěchy. V letošním roce už vyhrála podniky v Berlíně, Los Angeles, Montrealu a Tokyu, do finále se navíc probojovala na Roland Garros či Olympijských hrách. V Pekingu podlehla dost nešťastně krajance Dementěvové, se kterou letos vyhrála hned třikrát. Tato porážka ji však nijak nesrazila a nebýt sester Williamsových, které ji uštědřily vždy po jedné porážce, byla by více jak měsíc neporažená.

Z Američanek by si dnes jistě ráda vzala příklad Amélie Mauresmová, která svou hrou z poslední doby marně vzpomíná na své zlaté časy. V žebříčku WTA se tak postupně propadla až na 25. příčku a vrátit se zpět nebude pro 29letou Francouzku jistě nic jednoduchého. Loni si ještě zahrála na okruhu hned čtyři finále, ale letos do žádného prozatím nepostoupila. Do této chvíle sehrála v probíhajícím roce 46 zápasů, z nichž vyhrála rovných 30, což není až tak špatné, ale na špičku to opravdu nestačí. Poslední výhru si připsala předevčírem se svou krajankou Alize Cornetovou, která je díky svému obrovskému talentu označována za nástupkyni právě Mauresmové.

„S Alize jsme sehráli velmi tuhý zápas. Je to pro mě určitě velmi důležité vítězství, tím spíše, že jsem v Tokyu i Pekingu vypadla hned v 1. kole,“ řekla po zápase šťastná Mauresmová, která svou krajanku porazila už potřetí v kariéře. Od začátku září je Amélie Mauresmová poprvé ve druhém kole, myslíte-li si, že se dnes probojuje ještě dál, pak si vsaďte na její vítězství s kursem 4.60. Dinara Safinová je bezesporu favoritkou a větší podporu bude mít jistě i v moskevském hledišti, na Rusku určili experti bwin kurs 1.15.

Reklama