Hlavní obsah

Slavia chce do Ligy mistrů vstoupit vítězně

Velmi populární fotbalová Liga mistrů se konečně dočkala své hokejové obdoby, v níž budou mezi sebou válčit nejsilnější kluby Evropy. V premiérovém ročníku hájí české barvy České Budějovice a pražská Slavia, která na úvod přivítá švédský Linkopings.

Článek

Skandinávské, ruské, ale i švýcarské hokejové kluby mají jistě vynikající kvalitu, avšak Slavia nevstupuje do nově vzniklé soutěže v pozici nějakého výrazného outsidera. Úřadující mistr odstartoval do letošní sezony velmi dobře a z čela tabulky spadl až po posledním kole, v němž podlehl na nájezdy Kladnu.

Generálka na Ligu mistrů tak Slávistům sice moc nevyšla, ale rozhodně neklesly jejich ambice pro úvodní zápas s vicemistrem Švédska. „Švédi mají skvělou formu. Mám je velice dobře přečtené. Neměli by nás ničím překvapit,“ říká jasně k soupeři zkušený kouč Vladimír Růžička, jehož protějškem dnes bude dobře známý Slavomír Lener.

Trenér památného českého mužstva z Nagana převzal mužstvo Linkopingu před letošní sezonou a uspět chce na všech frontách. Do Prahy tak Linkopings bezesporu přijel vyhrát. „Hrají agresivní hokej, snaží se vytvořit tlak na soupeře. Je tam vidět Růžův rukopis. Přímočarost a jednoduchost v zakončení. Je to moderní hokej, který chci po mužstvu taky,“ řekl hned po příletu kouč Lener, jehož tým stejně jako Slavia opustil čelo ligové tabulky teprve nedávno.

Pražský celek vstupuje do zápasu jako mírný favorit s kursem 2.20 na jeho vítězství. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 4.35 a na vítězství hostů ze Švédska vypsali bookmakeři kurs 2.50.

Reklama