Hlavní obsah

Pacifická divize otevírá brány

NHL má za sebou evropský víkend, ale v plném tempu začíná až dnes. Zajímavé je, že všechny čtyři zápasy se odehrají na kluzištích týmů ze Západní konference. Obhájce Stanley cupu hostí v Detroitu po výluce stále tápající Toronto. Předposlední držitel tohoto poháru cestuje na led divizního soupeře.

Článek

San Jose vloni sice ovládlo velmi vyrovnanou divizi, ale s play off se potřetí v řadě loučilo po druhém kole, ačkoli již tradičně mělo velmi dobrý závěr základní části. Generální manažer se rozhodl pro několik zásadních změn. Žraloky tedy letos povede v sezóně ze střídačky muž, který zatím post hlavního trenéra v NHL nezastával. Výraznou obměnou prošla také obrana, do níž přinesou nezanedbatelné zkušenosti Blake, Lukowich a Boyle. Branku za nimi by měl opět spolehlivě ovládat Nabokov. San Jose obětovalo za posily mnoho budoucích výhod a voleb v draftech a na změny v útoku tudíž již nezbylo. Očekává se tedy nejspíše, že konsolidované přední řady se probudí podobně jako před dvěma lety.

Anaheim začal loňskou sezónu značně nejistě. Nemohl za to ani tak výlet do Evropy, ale šlo především o nejistotu, jak dopadne situace kolem dvou klíčových veteránů. Letos může být klub v tomto směru o mnoho klidnější. Obránce Scott Niedermayer byl po roční pauze znovu jmenován kapitánem a finský útočník Selänne je také tentokrát připraven pomáhat týmu od začátku sezóny. Kačeři se naopak rozloučili se dvěma posilami, které měly vloni nahradit výše zmíněné muže. Vzhledem k napnutému rozpočtu již vedení ovšem nezbylo letos na více nových tváří. Do Anaheimu tak zamířil pouze Morrison, který si svého času vyzkoušel i českou extraligu. Měl by být centrem druhého útoku, jehož produktivita vloni mužstvu scházela.

Bookmakeři bwin našli favorita již v prvním zápase sezóny mezi soupeři Pacifické divize, kteří se nechali oba v jarním play off vyřadit tím třetím vzadu. San Jose se sice vloni dařilo spíše venku, ale dnes je na něj vypsán doma kurs 2,05 . Hosté však na ledě svého soka vyhráli po výluce v normální hrací době více než polovinu soutěžních zápasů. Tentokrát si lze vsadit na úspěch Anaheimu v kursu 2,85 .

Reklama