Hlavní obsah

Most doma může vyhrát po páté v řadě

Reprezentační pauza se tradičně netýká naší druhé fotbalové ligy a dnes tak nemohou na programu chybět tradiční páteční předehrávky, které budou velmi pikantní. Na východě republiky změří v derby své síly Vítkovice s Opavou a na opačné straně země se poperou rovněž sousedé - Most a Ústí nad Labem.

Článek

Jednoznačnější průběh by na první pohled mělo mít severočeské derby, ale zdání možná klame. Ústí se v poslední době dostalo do vynikající formy, když doma dokázalo porazit nejen HFK Olomouc, ale i Třinec. Nejcennější výhru za poslední tři týdny však vybojovalo v Sokolově, tedy na půdě mužstva, které letos patří ke špici tabulky. Té se díky těmto výsledkům výrazně přiblížilo i právě Ústí a dnešní případný úspěch v Mostě by jistě znamenal jeho další poskok tabulkou.

Uspět v Mostě není jistě jednoduché, avšak Ústí se to nedávno povedlo. Na začátku září zde totiž porazilo domácí Baník na pokutové kopy v rámci Poháru ČMFS. „V žádném případě ale zápas nebereme jako nějakou odplatu za pohár. Spíš bychom se z něho měli poučit,“ říká před dnešním soubojem mostecký kouč Robert Žák, jehož tým má momentálně o tři body více než soupeř. „Přiblížili se k nám hodně blízko. Hrajeme prakticky o šest bodů,“ uvědomuje si situaci trenér domácích.

Ti hrají nyní výborný fotbal především doma, kde vyhráli už čtyři zápasy v řadě a dnes tuto úspěšnou bilanci chtějí prodloužit. „Potřebujeme vyhrát. Musíme se ponaučit z předešlého vzájemného utkání a odvést na hřišti maximum,“ burcuje před zápasem kouč Žák.

Most je favoritem - na jeho vítězství sázková kancelář bwin vypsala kurs 1.65. Remízu ocenili experti světové jedničky kursem 3.30 a na vítězství hostů si vsadíte za kurs 4.95.

Reklama