Hlavní obsah

Boston nemá Minnesotu rád

Zámořská NHL dnes dá poprvé najevo v plné síle, že již vskutku začala. Do hry se totiž nezapojí pouze čtyři kluby. Mnohé jiné naopak čeká náročný program. Nejtěžší pozici budou mít zřejmě Rangers, kteří hráli po návratu z Evropy včera a dnes míří do Philadelphie. V jednom ze tří mezikonferenčních duelů hostí Minnesota Boston.

Článek

Domácí klub si na jaře sice užíval prvenství ve vyrovnané divizi, ale v play off poměrně tvrdě narazil na soka, kterého v ní nechal za sebou. Vedení Minnesoty bylo okolnostmi donuceno v létě k větší činnosti, než si přálo. Odchod dvou zkušených útočníků mají vyvážit navrátilec Brunette, další již v podstatě veterán Nolan a poprvé v kariéře NHL přestupující Miettinen. Při pohledu na loňské statistiky se může jednat o riskantní krok, ale těžiště hry Minnesoty nikdy nebylo v útoku. Tradičně velmi dobrá a zároveň konsolidovaná obrana se přitom dočkala výrazného ožívení též v osobách Bergerona a Židlického. Oba by měli pomoci týmu i směrem dopředu, český obránce se však nejprve musí uzdravit. V brance nejspíše nastoupí Bäckström, který se tak dočká stého startu v NHL.

Boston potěšil v dubnu fanoušky postupem do play off, v jehož prvním kole dokázal výrazně zdramatizovat na první pohled jednoznačně danou sérii. Spokojené vedení očekává letos další zlepšení od mladíků, mezi nimiž patří k nejtalentovanějším Kessel, jehož jsme mohli před několika lety v Čechách sledovat přímo v akci při z mistrovství světa osmnáctiletých. V jeho stínu ovšem nezůstává ani Krejčí, který Bostonu ve čtvrtek vystřelil první dva body v nové sezóně. Mužstvo posílili v útoku střelec Ryder a zkušený specialista na oslabení Yelle. Brankář Thomas poprvé nemusí na začátku sezóny poslouchat, že bude muset čekat na příležitost za stanovenou jedničkou. Dnes je přesto možné, že si proti bývalému zaměstnavateli zachytá Fernandez. V útoku bude Bostonu nejspíše chybět smolař Kobasew.

Bookmakeři bwin očekávají, že domácí klub vstoupí do sezóny stylově. Minnesota již šestrkát v řadě vyhrála své první domácí utkání a dnes se jí to může podařit v kursu 2,05 znovu. Hosté začínají již tradičně sezónu na cestách, ale tentokrát nemají program až natolik náročný jako v jiných letech. Boston začal výhrou, ovšem s dnešním soupeřem se mu nedaří, protože ho porazil pouze v jednom ze sedmi pokusů. Dnes si lze na venkovní celek vsadit v kursu 2,85 .

Reklama