Hlavní obsah

Zastaví West Ham rozjetého nováčka?

Eurotip.cz

Už včera se rozeběhlo osmé kolo nejvyšší anglické fotbalové soutěže, které dnes pokračuje zápasy Stoku s Tottenhamem a Hullu s West Hamem. Prvně jmenovaný nováček Stoke je podle předpokladů u dna tabulky. To však nelze říci o celku Hullu, který před probíhajícím kolem ztrácel na vedoucí duo Chelsea-Liverpool pouhé tři body.

Článek

Celek z města Kingston zažívá famózní start do Premier league. Po úvodní výhře 2:1 nad Fulhamem sice domácí remizovali v Blackburnu a s Wiganem prohráli dokonce 0:5, ale poté zvítězili v Newcastlu, remizovali s Evertonem, senzačně zdolali Arsenal a naposled si poradili i s tápajícím Tottenhamem.

Velký díl dosavadních úspěchů nese na svých bedrech i bývalý záložník Aston Villy a Middlesbrough, George Boateng. „Nevyhráváme díky nějakým šťastným brankám. Vítězíme díky tvrdé práci a jednotě. Pokud někdo říká, že neporazíme West Ham, uvidíme. Jenom nám to dodává motivaci, a můžeme kritikům dokázat, že se mýlí,“ říká zkušený 33letý záložník Boateng.

Malý otazník visí nad startem jamajského útočníka Marlona Kinga, kterého doposud trápila bolavá záda. Zcela fit jsou naopak obránce Anthony Gardner a veterán Nick Barmby. Mimo hru však nadále zůstává letní posila domácích, řecký obránce Stelios Giannakopoulos. „Hrají hodně fyzicky. Očekávám spíše bitvu, než líbivý fotbal,“ říká na adresu dnešního soupeře trenér Phil Brown.

Ani West Ham neprožívá špatný začátek nového ročníku, když nasbíral jen o dva body méně, nežli Hull. Hammers už letos jednou nestačili na nováčka, když ve čtvrtém kole byl nad jejich síly West Bromwich. Následně zdolal celek z východního Londýna Newcastle a Fulham, ale naposled nestačil v domácím prostředí na Bolton.

„V tuto chvíli si Hull zaslouží respekt a obdiv. Mají na svém kontě několik velmi dobrých výsledků, které získali kvalitní hrou. Pochopitelně chceme přerušit jejich sen a podáme maximální výkon,“ říká první zahraniční trenér v historii West Hamu, Gianfranco Zola.

Do dnešního klání ještě nezasáhne nová posila hostí, Diego Tristán a mimo hru dále zůstávají i útočník Dean Ashton, Kieron Dyer, Jonathan Spector a Danny Gabbidon. Do tréninkového procesu se naopak zapojili záložník Lee Bowyer a obránce James Collins. Příjemné starosti přidělává hostům složení jejich útočné formace. Trenér Zola může vsadit na zkušené forvardy Bellamyho, Cola či Di Micheleho a v základní jedenáctce by se rád objevil i mladý Freddie Sears.

Na vítězství Hullu vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.25. Na výhru West Hamu si můžete vsadit v kursu 2.95 a na remízu je kurs 3.15.

Reklama