Hlavní obsah

Florida ví, jak v Montrealu bodovat

Eurotip.cz

Čtyři utkání má v pondělí na programu zámořská NHL. Boston může v případě výhry bodově dostihnout v konferenční tabulce i přes menší počet odehraných zápasů soupeře z Pittsburghu. Hokejisté Los Angeles o víkendu odpočívali a sbírali síly k dnešnímu zápasu s Coloradem. Montreal pokračuje v sérii domácích utkání, když tentokrát hostí Floridu.

Článek

Domácí klub vstoupil do sezóny velmi dobře. Její úvodní zápas sice prohrál v samostatných nájezdech, ale přesto se vracel po třech venkovních utkáních odehraných ve čtyřech dnech domů uspokojen ziskem pěti bodů. K velmi dobrým výsledkům Montrealu pomáhala kvalitní hra obrany, za níž se dařilo Priceovi i Halákovi. V prvním domácím utkání sezóny mužstvo zazmatkovalo, když ztratilo třígólový náskok, ale přesto ještě dokázalo poprvé po výluce první domácí zápas vyhrát. Dnes tým nastoupí s několika změnami. Podruhé v sezóně by měl dostat v domácí brance přednost slovenský brankář. V útoku bude chybět otřesený starší z bratrů Kosticynů. Naopak by poprvé v této sezóně mohli za Monreal nastoupit obránce Bouillon a útočník Higgins.

Florida v minulé sezóně opět zůstala poměrně daleko před bránou do play off. I z tohoto důvodu došlo během letní pauzy k více zajímavým změnám. Klub v nové sezóně vede trenér, který ještě takto samostatně v NHL nikdy nepůsobil. Panteři přišli o svého dlouholetého vůdce v útoku, do něhož však dorazil putující matador Stillman. Ten se již dokázal dvakrát střelecky prosadit v přesiových hrách. Vedení se celkově pokusilo ovšem posílit především obranu. Ballard a Boynton zatím kupodivu mohutně podporují především útok a brankář Vokoun si tak opět v brance nemůže stěžovat na nedostatek práce. Začátek sezóny mu navíc nevyšel, ale v sobotu si zlepšil náladu čistým kontem. Florida se jinak právě v obraně potýká s absencemi, když jí chybí např. další letní posila McCabe.

Bookmakeři bwin příliš nepochochybují o tom, že oba body zůstanou za výhru domácím. Na další vítězství Montrealu si lze vsadit v kursu 1,7 . Hosté zatím pravidelně střídají prohry a výhry. Nyní je v podání Floridy na řadě to první, ale hosté po výluce na ledě dnešního soka vždy přinejmenším bodovali. Tentokrát si lze na jejich úspěch v normální hrací době vsadit v kursu 3,8 .

Reklama