Hlavní obsah

Potvrdí Chelsea roli favorita?

Mezi nejpikantnější duely dnešního programu Ligy mistrů jistě patří ten Chelsea s AS Řím. Oba celky překvapivě zaváhaly s rumunskou Kluží a v cestě za postupem do osmifinále jim i díky těmto ztrátám stojí stále hodně překážek. O to více je právě dnešní vzájemný zápas důležitý.

Článek

Chelsea vstoupila do nové sezony s novým trenérem a cílem vyhrát vše, co se dá. Zkušený Luiz Felipe Scolari opravdu má takový plán a nutno uznat, že mu prozatím vychází. Blues vévodí Premier league a slušně vstoupili i do Ligy mistrů, když na domácím stadionu vyprášili v poměru 4:0 Bordeaux a bezbranková remíza v Kluži je tak prozatím jediným výraznějším zaváháním Scolaryho mužstva.

Právě dnes však na něj mohou nechat zapomenout, stane se tak v případě, že porazí na Stamford Bridge AS Řím a připíší si tak do tabulky skupiny A důležité tři body. Pro to mají Blues velmi dobré předpoklady, jelikož na domácím hřišti se jim daří naprosto skvěle. Domácí porážku pamatují londýnští fanoušci naposledy v únoru roku 2006 s Barcelonou a v Premier league dokonce na vlastním trávníku podlehli až před 4 lety Arsenalu. Víkendový zápas s Middlesbrough navíc Blues vyšel i přesto, že mezi zraněnými figurovali Čech, Drogba, Essien, Ballack, Carvalho, Joe Cole a Ashley Cole. Chelsea zdolala Boro jasně 5:0 a kouč Scolari byl konečně spokojený.

„Byla radost se dívat na můj tým, ale ještě šťastnější jsem, že jsme zvítězili. Není to vynikající jen pro mě, ale pro všechny, co mají co dočinění s Chelsea,“ řekl kouč Chelsea, který očekává tradiční hru jeho mužstva i dnes. „Uvidíte nádherný zápas s Římem, protože oni hrají s Chelsea rádi,“ dodal brazilský lodivod.

AS Řím se v probíhající sezoně nemůže zdaleka pyšnit takovými statistikami jako Chelsea. Italský vicemistr totiž v Serii A prohrál letos už čtyřikrát, což je stejně jako loni za celou sezonu. Další prohru si připsal v Lize mistrů doma s Kluží a jak už to tak vypadá, v Římě asi není vše v pořádku. Jedním z mála světlých okamžiků je výhra svěřenců Luciana Spallettiho v Bordeaux. Naopak víkendovou domácí porážku 0:4 s Interem Milán si za rámeček jistě nedají.

V souboji s Interem si zahrál už kapitán AS Francesco Totti, který se jistě objeví i dnes na Stamford Bridge. Fit naopak stále nejsou Marco Cassetti a Julio Baptista. Z řad Chelsea se na hřiště jistě nepodívají Michael Essien, Ricardo Carvalho a Michael Ballack. Hrát by naopak už mohli Petr Čech, Joe Cole a Ashley Cole.

Vzhledem k formě obou mužstev vstoupí do zápasu v roli favorita domácí. Na vítězství svěřenců Luize Felipe Scolariho vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.35. Myslíte si, že AS Řím neodjede ze Stamford Bridge s prázdnou, pak si na to vsaďte - kurs na neprohru hostů je 2.77. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama