Hlavní obsah

Zlomí Teplice desetileté jablonecké prokletí?

Včerejší jasné vítězství Sparty s Příbramí posunulo Pražany na třetí příčku tabulky Gambrinus ligy, ze které je nikdo v tomto kole už nesesadí. Přiblížit se jim však může například Jablonec a to v případě, že si dnes poradí doma s Teplicemi.

Článek

Jablonec zažívá na své poměry velmi dobrý start do ligy a momentálně je sedmým celkem Gambrinus ligy. Vynikající formu mají Severočeši především na domácím stadionu, kde v probíhající sezoně ještě neprohráli a získali hned 11 z celkových 15 bodů. Venku už tak nebezpeční nejsou, což potvrdili i minulé týden v derby s Libercem, ze kterého odešli poraženi v poměru 0:3. „Čtrnáct dní se připravujeme na Liberec, na jejich dlouhé nákopy, na jejich pohyb, rychlost a nic z toho se nestalo. Zkrátka jsme to nezvládli,“ ohlédl se za posledním utkáním jablonecký stoper Tomáš Huber.

Dnes by to měl být jiný zápas, i když Jablonec čeká další soupeř ze severu republiky - Teplice. „Vždy venku uděláme ostudu a pak to doma napravujeme. Z tohoto rámce nevybočuje ani zápas s Teplicemi. Bude to boj o diváka, sebevědomí hráčů a lepší atmosféru,“ říká trenér Jablonce František Komňacký, jehož tým s Teplicemi na Střelnici neprohrál už deset let.

O motivaci více pro Teplice, které nezvládly první třetinu ligy sice zrovna špatně, ale před startem soutěže měly bezesporu vyšší ambice. Z deseti zápasů totiž žlutomodří vyhráli pouze tři, když se naposledy ze tří bodů radovali před měsícem po domácím zápase se Zlínem. Od té doby prohráli na hřišti Bohemians a minulý týden také před vlastními fanoušky s rozjetou Mladou Boleslaví. „Není, co vysvětlovat, a hlavně není, co omlouvat. Hráči utkání do stavu 0:3 naprosto nezvládli. Chybělo nám všechno, s čím jsme do toho utkání chtěli vstoupit, ať to bylo nasazení, agresivita, správný pohyb, odvaha směrem dopředu. Není prostě, co omlouvat,“ nešetřil po zápase kritikou teplický kouč Jiří Plíšek, jehož mužstvo nakonec korigovalo stav na 2:3.

Spravit chuť si Tepličtí jistě chtějí v Jablonci, kde loni prohráli těsně 1:0. Prozatím jediné vítězství na Střelnici si připsali v ročníku 1998/99, tedy v památné teplické sezoně, v níž skončili v tabulce druzí za pražskou Spartou.

V dresu Jablonce se dnes na hřišti jistě neobjeví Andrej Hesek, který je ve městě bižuterie na hostování právě z Teplic a má klauzuli ve smlouvě. Stejný fakt zamezí start také Vlastimilu Stožickému, který je naopak kmenovým hráčem zelenobílých.

Podle bookmakerů nemá toto utkání jasného favorita. Na domácí si vsadíte s kursem 2.15. Remíza je oceněna hodnotou 2.90 a výhra Teplic 3.35.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články