Hlavní obsah

Šlágr Premier league: Chelsea - Liverpool

Deváté kolo Premier league nabídne souboj dvou týmů velké čtyřky a za současného stavu vůbec ten nejpikantnější. Chelsea se totiž s Liverpoolem popere o body, které jednoho z nich mohou osamostatnit na čele tabulky, což je bezesporu velmi lákavé.

Článek

Anglická Premier league dostává hned od úvodu sezony zajímavý náboj. Obhájce titulu Manchester United zaváhal už v soubojích s Chelsea a Liverpoolem, a i díky tomu momentálně ztrácí na čelo tabulky pět bodů. Prim v současné době hrají právě Blues s Reds, kteří si rovněž drží jako jediní stále neporazitelnost. Porážku neutrpěli ani v dosavadních zápasech Ligy mistrů a sedm bodů po třech kolech na kontech obou je jistě velmi dobrá vyhlídka pro účast v jarním osmifinále.

V hlavách stratégů Rafaela Beniteze a Luize Felipe Scolariho je však dnes bezesporu domácí ligová soutěž. V ní je momentálně statisticky nejlepší mužstvo brazilského kouče, který má v plánu s Chelsea vyhrát vše, co se dá. V cestě za tímto cílem ale stále zbývá ujít velký kus cesty, velmi trnité cesty. Zdá se, že právě Liverpool bude letos možná vůbec největší překážkou Blues a hodně jistě napoví už dnešní vzájemný zápas na Stamford Bridge.

„Začali jsme sezónu dobře, vedeme společně s Liverpoolem tabulku, Manchester i Arsenal jsou prozatím za námi, takže můžeme být spokojeni, ale musíme i nadále podobně pokračovat. Také proti Reds potřebujeme ukázat svou sílu, kterou nyní máme,“ hlásá záložník Chelsea Frank Lampard, který se však stejně jako v předchozích zápasech musí obejít bez několika spoluhráčů. Fit stále nejsou Michael Ballack, Michael Essien, Joe Cole a Didier Drogba. Jedinou pozitivní zprávou je tak návrat Ashleyho Colea, který však začal s tréninkem teprve na konci týdne.

Těchto absencí by dnes jistě chtěl využít Liverpool, který má možnost dostat se na čelo tabulky a zároveň ukončit extrémní sérii Chelsea bez domácí porážky v Premier league, jenž trvá už čtyři roky. „Máme tu několik nových hráčů, skvělou náladu i hodně důvěry, takže si myslím, že můžeme porazit i takový tým, jakým je Chelsea,“ netají se svými ambicemi kouč Rafael Benitez, který se stejně jako minulý týden musí obejít bez svého hvězdného útočníka Fernanda Torrese. Otazník navíc visí nad startem Robbieho Keana.

Věříte-li v dnešní vítězství Chelsea, pak si můžete vsadit s kursem 1.85. Remíza je oceněna hodnotou 3.25 a výhra Liverpoolu 4.00 rovné. K zápasu budou u společnosti bwin samozřejmě připraveny i live sázky.

Reklama