Hlavní obsah

Arsenal hostí v prestižním derby Tottenham

Sever Londýna je dnes zahleděn do vůbec nejprestižnějšího derby hlavní anglické metropole. Arsenal vyzve na Emirates Stadium překvapivě poslední Tottenham, který však o víkendu vyměnil manažera a se zkušeným Harrym Redknappem už porazil Bolton.

Článek

Tottenham loni s vidinou lepších zítřků angažoval úspěšného trenéra Juande Ramose ze Sevilly, ale ani španělský kouč Kohouty k vysněným cílům nepřiblížil. Naopak je ještě více oddálil a jak to tak vypadá, Tottenham se letos bude prát především o udržení. Momentálně je dokonce poslední se ziskem pouhých pěti bodů. Tabulka Premier league je však stále poměrně vyrovnaná a možná tak v pravý čas zabili na poplach. Novým impulsem by měl být výborný stratég Harry Redknapp, který dobrovolně ukončil své angažmá u Portsmouthu a ujal se kormidla u Tottenhamu.

Své umění může Redknapp prokázat i dnes na hřišti Arsenalu, kde Tottenham vyhrál za celou dobu Premier league pouze jednou. „Hrát na Emirates Stadium je vždy velmi obtížné a je zde obrovská atmosféra. Ale musíme hrát jako v neděli. Byl to dobrý výkon a budou-li hráči takto pokračovat i v trénincích, pak půjdeme v tabulce rychle nahoru,“ věří kouč Tottenhamu, který se dnes musí obejít bez Brazilce Gilberta. Nejistý je navíc start stoperské dvojice Ledley King - Jonathan Woodgate.

Favoritem zápasu je však bezesporu Arsenal, který sice už několikrát v letošní sezoně zaváhal, ale celkem spolehlivě se drží na dostřel čelu tabulky. O víkendu sehráli Kanonýři rovněž derby tentokrát s West Hamem a na jeho hřišti uspěli, když si odvezli tři body za výhru 2:0. Zkušený kouč Arsene Wenger navíc šetřil opory a Kolo Touré s Emmanuelem Adebayorem tak jsou jistě plní sil pro dnešní „důležitější“ zápas.

„S Tottenhamem je to vždy důležitý zápas. Musíme se stmelit dohromady a podat co nejlepší výkon. Dobrý výsledek nás navíc může posunout na zajímavou pozici v tabulce,“ řekl trenér Arsenalu, jenž nemá problémy se sestavou.

Na Arsenal dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 1.40. Věříte, že hráči Tottenhamu dokáží uhrát alespoň remízu? Potom si vsaďte na jejich neprohru - kurs je 2.61.

Reklama