Hlavní obsah

Třinec jede pro odplatu

V televizní předehrávce česká extraligy ledního hokeje se včera měnilo pořadí na dně tabulky, které se však může řádně promíchat i dnes. Znojmo k tomu může přispět další venkovní výhrou, o kterou se tentokrát pokusí v pro něj dalekých Karlových Varech. Mladá Boleslav je na tom o něco lépe, protože bude mít v zápase s Třincem výhodu domácího ledu.

Článek

Extraligový nováček prožil velmi těžký vstup do nové éry, ale těsné výsledky ho nezlomily a ještě v září se dočkal prvních výher. V říjnu se mu na rozdíl od prvního měsíce již nepodaří bodovat ve třech zápasech po sobě, přesto v něm ale získal již nyní více bodů. Mladé Boleslavi to umožňuje držet krok s ostatními a po třetině soutěže není odepsaným celkem, který by již jenom čekal na závěrečné play out. Mužstvo přitom neprožívá klid, protože ho stíhají různé zdravotní problémy. Nyní jsou mimo obránce Posmyk a útočník Pšurný, několik zápasů ale vynechali i jiní hráči. Patří mezi ně i útočník Kubeš, který dnes slaví kulaté výročí. Fanoušci Mladé Boleslavi se dnes mohou přijít rozloučit s obráncem Marušákem, který po víkendu definitivně zamíří do zahraničí.

Třinec by byl nejraději, kdyby sezóna začala až s koncem září. V takovém případě by se totiž nemusel strachovat o pozici kolem desátého místa, ale byl by pohodlně usazen v první šestce. V prvním měsíci totiž nezískal žádný bod v šesti utkáních, zatímco v říjnu zažil takový propad dosud pouze dvakrát. V brance má více odchytaných minut i lepší statistiky zatím Čechmánek, ale poslední tři utkání se velmi vydařila Vojtkovi, který v žádném z nich neinkasoval více než dva góly. Do boje v dresu Třince dnes nenastoupí obránce Gureň a útočník Balej. Nejlepším klubovým střelcem je Květoň, ačkoli mu nesloužilo zcela pevně zdraví. I díky této formě si nejspíše vysloužil pozvánku do reprezentace.

Bookmakeři bwin očekávají, že domácí tým po pátku poslední v tabulce nebude. Na výhru Mladé Boleslavi vypsali kurs 2,25 . Hosté nejsou v jednoduché situaci, protože mají odehráno o jedno utkání více. Třinec jistě bude chtít oplatit soupeři zářijovou prohru, což se mu může podařit v kursu 2,5 .

Reklama