Hlavní obsah

Bolton vyzve Manchester City

Po včerejších osmi zápasech nejvyšší anglické fotbalové soutěže má dnes Premier league v programu 11. kola jediné utkání. Aktuálně poslední Bolton se chce odpoutat ode dna tabulky, zatímco tříbodový zisk pro Manchester by znamenal jeho posun na sedmou příčku.

Článek

Bolton si v deseti odehraných utkáních připsal pouhých osm bodů a po včerejším překvapivém vítězství Tottenhamu nad vedoucím Liverpoolem se propadl až na samotné dno celé soutěže. Letos druhou a zatím poslední výhru zaznamenali svěřenci trenéra Megsona před měsícem, když zvítězili 3:1 na půdě West Hamu. Poté následovala bezbranková remíza s Blackburnem a prohry s Tottenhamem (0:2) a Evertonem (0:1). Ve středečním souboji s Evertonem se zdálo, že domácí získají alespoň bod, ale o ten je minutu před koncem připravil Marouane Fellaini.

„Pokud neproměňujete šance, nestřílíte góly. Když potom druhé mužstvo vstřelí alespoň jeden, je to pro vás velký problém. Hlavní příčinou našeho špatného postavení v tabulce je, že nestřílíme dost gólů,“ konstatuje manažer domácích Gary Megson. Z tábora domácích nejsou hlášena žádná zranění. Do sestavy Boltonu se dnes navíc může vrátit 30letý záložník Gavin McCann, který si ve středu odpykal jednozápasový trest po svém vyloučení ve víkendovém utkání v Tottenhamu.

Výsledky Manchesteru City jsou jako na houpačce. Po těsné prohře s Liverpoolem v 7. kole remizovali Citzens v Newcastlu a minulý týden si v domácím prostředí po hattricku Brazilce Robinha poradili s nováčkem ze Stoku. Středeční utkání se ale Blues nevydařilo, když prohráli 0:2 v Middlesbrough.

„Proti Middlesbrough jsme si vytvořili dostatek šancí, bohužel jsme neskórovali, když to bylo potřeba. Venku se musíme zlepšit. V Sunderlandu jsme předvedli skvělý výkon, ale od té doby jsme na to nedokázali navázat, ačkoli se i na stadionech soupeřů snažíme praktikovat ofenzivní fotbal,“ konstatuje trenér hostí Mark Hughes. Ten může znovu počítat s argentinským obráncem Pablem Zabaletou, který si poslední tři utkání odpykával disciplinární trest. Po nemoci by se mohl v sestavě hostí objevit brazilský kanonýr Jo, zatímco mladý forvard Daniel Sturridge zůstává kvůli problému s kotníkem mimo hru.

Na vítězství Boltonu vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.75. O něco větší důvěru má u bookmakerů Manchester City, na jehož tříbodový zisk určili experti kurs 2.40 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.15.

Reklama