Hlavní obsah

Liberec by se rád Boleslavi přiblížil

Probíhající kolo Gambrinus ligy může hodně poodkrýt, jakým směrem se bude ubírat boj o titul. Slavia hostí v Edenu Brno a podle odhadů by ztratit neměla. Ne už tak lichotivé prognózy má dnes druhá Mladá Boleslav, jejíž zápas v Liberci bude bezesporu ostře sledovaný.

Článek

Boleslav by to měla mít v Liberci o to těžší, že domácí dnes mohou stáhnout čtyřbodovou ztrátu právě na druhou příčku, což je rozhodně zajímavá motivace. Severočechům se navíc doma letos daří, když na svém stadionu obrali o všechny body hned pět soupeřů, mezi nimiž nechybí obě pražská „S“ či blízký Jablonec.

Právě severočeské derby bylo na programu před 14 dny a Liberec ho zvládl zcela jasně v poměru 3:0. O vítěznou sérii však hned na to Liberečtí přišli, jelikož prohráli v Olomouci, které porážku následně vrátili v rámci Poháru ČMFS. Dnes se na stadionu U Nisy představí Mladá Boleslav, jejíž výsledky pod Ještědem jsou vynikající. Ze čtyř dosavadních zápasů totiž hned tři vyhrála a ve zbylém remizovala. „Statistiky jsou neúprosné a velí nám připravit se tak, abychom tu bilanci změnili. I když výsledky a výkony Boleslavi letos vzbuzují velký respekt, vždyť málem porazili i Slavii,“ řekl k soupeři liberecký trenér Ladislav Škorpil.

Mladá Boleslav letos opravdu vzbuzuje u soupeřů respekt, vždyť od začátku sezony prohrála pouze v úvodním kole na Letné. Před týdnem si připsala první domácí ztrátu, avšak se Slavií nikdy není remíza až tak bolestivým výsledkem. „Oboustranně ofenzívní fotbal naplnil očekávání, ale divák může být zklamán, že neviděl góly. Kromě prvních deseti minut hráči do puntíku splnili, co jsme chtěli hrát. Neměli jsme tentokrát štěstí, že nám do soupeřovy branky napadl gól, i když šancí jsme si vypracovali dost. Hráče za předvedený výkon chválím, ale jsem zklamaný, že jsme nevyhráli,“ konstatoval po souboji prvního s druhým boleslavský kouč Pavel Hapal.

Co se nepovedlo doma, může Boleslav vykompenzovat venku. „Pokusíme se samozřejmě zvítězit, ale víme, jak kvalitní kádr má Liberec. Doma ještě neprohrál, svou kvalitu zúročil proti Spartě i Slavii,“ řekl k dnešnímu souboji trenér Škodováků.

Liberečtí vstoupí do utkání podle bookmakerů společnosti bwin v roli mírného favorita a vsadit si tak na něj můžete v kursu 2.25. Remízu ocenili experti světové jedničky kursem 2.90. Na Boleslav najdete u stejné společnosti kurs 3.10.

Reklama