Hlavní obsah

V jihovýchodní divizi duel prohrávajících

Eurotip.cz

V šesti zápasech se budou snažit rozmnožit dosavadní bodový zisk kluby v zámořské NHL. Jako první se postaví Philadelphia proti Edmontonu. Detroit zakončí cestování na ledě Vancouveru. V zápase unavených celků hostí Carolina Toronto. V jihovýchodní divizi přivítá Atlanta Floridu.

Článek

Domácí klub začal sezónu nadějně, když z prvních dvou zápasů vytěžil tři body, ale přesto v říjnu dopadl celkově ještě hůře než vloni. Významnou krizi přineslo Atlantě především cestování v závěru měsíce, během něhož se vrátila domů jenom jednou. V tomto zápase navíc paradoxně utrpěla největší debakl. Jedním z problémů je špatná hra v oslabení. Významné zdravotní neduhy hráče netrápí a trenér tedy může dělat různorodé změny v sestavě. Dres Atlanty tak třeba včera neoblékl mladík Christensen, který se v dosavadním průběhu sezóny nedokázal prosadit. Nečekaně velkou důvěru v říjnu požíval brankář Lehtonen, ale včerejší zápas začínal v brance Hedberg, kterého na posledních dvacet minut střídal Pavelec. Velmi smutný pohled je na +/- hodnocení největší letní posily obránce Schneidera.

Florida střídala v říjnu lepší okamžiky s horšími. Nejvyšší prohru v polovině měsíce např. vystřídalo první udržené čisté konto brankáře Vokouna. Svoji šanci již dokázal v pravou chvíli uchopit i jeho náhradník Anderson, který dostal příležitost též včera, kdy ovšem nemohl sám vyhrát spoluhráčům duel v samostatných nájezdech. Mužstvo tak navázalo na špatný závěr října. Floridu trápí od začátku sezóny problémy s absencemi obránců. Ve čtvrtek došla situace tak daleko, že se do zadní řady musel stáhnout i útočník Belak. Vedení proto podepsalo smlouvu se zkušeným Cullimorem, který si premiéru v této sezóně odbyl včera. Hosté také marně hledají cestu k pravidelnému využívání přesilových her.

Bookmakeři bwin očekávají, že v zápase klubů, které čekají na výhru více než týden, pomůže domácí prostředí. Na výhru Atlanty je vypsán kurs 2,25 . Hosté nastoupili včera dlouhé cestování, z něhož by se neradi vraceli bez výhry. Pokud Florida zvítězí dnes, čímž by se výrazně odstřihla od divizního soka, stane se tak v kursu 2,55 .

Reklama