Hlavní obsah

Baník může předskočit Spartu

Gambrinus liga dnes zakončí kolo plné šlágrů, když jeden z nich si nechala právě na závěr. Baník Ostrava v něm přivítá Spartu Praha, a jelikož mají domácí momentálně o bod méně než klub z hlavního města, mohou svého tradičního rivala v tabulce předskočit.

Článek

Stane se tak však pouze, když Ostrava na Bazalech Spartu porazí, díky čemuž by zároveň předskočila i Liberec a na druhou Mladou Boleslav vzhlížela se ztrátou dvou bodů. Cesta za tímto cílem ale určitě nebude pro Baník jednoduchá. Letos se svěřencům Karla Večeři na domácím stadionu moc nedaří, když naplno bodovali jen v polovině zápasů. Nevychází jim především začátky zápasů, v nichž často inkasují. S Bohemians a ve Zlíně však utkání dokázali fantasticky otočit a z pěti posledních zápasů tak vyhráli hned čtyři.

Další výhru si Baník připsal v rámci Poháru ČMFS s Mutěnicemi a sebevědomí tak Ostravanům jistě dnes nechybí.“ Vím, že pokud odstraníme ze hry nedostatky, které se objevily v minulých zápasech, máme šanci. Doufám, že nebude pršet a přijde i hodně diváků. Pomohli nám i v předešlých zápasech ve chvílích, kdy to bylo třeba, takže na to také hodně spoléháme, a věříme jim,“ konstatoval ostravský kouč Karel Večeřa, jehož nenechávají klidným svalové problémy Reného Bolfa a Daniela Tchuře.

Marodka trápí i Spartu a nejen ta. Třetí příčka a současná osmibodová ztráta na Slavii totiž není rozhodně to, co si Pražané před sezonou představovali. Konec ligy je však stále v nedohlednu a boj o titul se na Letné jistě nevzdává. Tím spíše nyní, kdy je Sparta týden po jasném vítězství s Příbramí a měsíční čekání na tříbodový zisk je tak už tabu.

Dnešní zápas Sparty v Ostravě může hodně napovědět o dalším vývoji situace a trenér Jozef Chovanec si jistě přeje, aby jeho tým slavil úspěchy. „Jedeme do Ostravy po dvou vítězných zápasech a v této šňůře bychom rádi pokračovali,“ řekl sparťanský kouč, jehož tým kromě zmiňované ligové výhry porazil v poháru mužstvo Bohemians Praha. Do kádru Sparty se sice vrací uzdravený Patrik Berger, ale nad startem několika dalších hráčů visí otazníky.

Těžko hledat favorita tohoto utkání. Ani bookmakeři bwin nemají vůbec jasno, což vyjádřili hodně vyrovnanými kursy. Na výhru domácích si tak vsadíte s kursem 2.50, na hosty 2.75 a na remízu 2.85.

Reklama