Hlavní obsah

Zaskočí Newcastle favorizovanou Aston Villu?

Eurotip.cz

Anglická Premier league má dnes na programu dohrávku jedenáctého kola, v níž se utkají Newcastle United a Aston Villa. Čtvrteční soupeř pražské Slavie v Poháru UEFA tak má velmi nabitý program a je otázkou, jak se s ním popere.

Článek

Newcastle navíc potřebuje body jako sůl, jelikož momentálně uzavírá tabulku elitní anglické soutěže. Aby tomu tak zítra nebylo, musí dnes alespoň remizovat, což bezesporu nebude jednoduché, ale nesplnitelný cíl to také jistě není. Tím spíše, že minulý týden Straky dokázaly po delší době zvítězit, když tři body v zápase s West Bromwich vystřelil Obafemi Martins.

„Existují jen malé rozdíly mezi kluby od sedmého místa níže. Máme nyní šanci se dostat na 12 bodů a měli bychom mít dostatečné sebevědomí tak učinit na svém hřišti,“ říká před zápasem provizorní manažer Newcastlu Joe Kinnear, jehož tým se dnes může posunout dokonce až o 6 příček výše. Pomoci by k tomu měl i Michael Owen, který se vrací do sestavy Strak po zranění. Fit je rovněž už i Nicky Butt.

Aston Villa momentálně hraje zápas za zápasem. Před týdnem v neděli vyhrála 4:0 ve Wiganu a vynikající zápas sehrála i ve středu s Blackburnem. Tři body by si jistě Villans rádi připsali i dnes s Newcastlem a bezesporu i ve čtvrtek v Edenu. Náročný program jistě má svá úskalí, která spočívají především ve fyzické kondici hráčů. Tím spíše, když kouč Martin O’Neill svou sestavu nijak moc netočí. Hned devět fotbalistů nechybělo ani v jednom dosavadních duelů Premier league a celkově irský manažer využil pouhých 17 hráčů. Stoprocentně fit není pro dnešní duel Stiliyan Petrov a stejně tak Steve Sidwell. Zpět by naopak měl být norský forvard John Carew.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá toto utkání jednoznačného favorita. Na domácí vypsali kurs 2.80 kurs na remízu má hodnotu 3.15. Na vítězství Aston Villy si můžete vsadit v kursu 2.35.

Reklama