Hlavní obsah

Udrží Birmingham krok s Wolves?

V Anglii není dnes na programu pouze dohrávka elitní ligové soutěže, ale také podobný zápas druhé ligy. Birmingham loni sice sestoupil z Premier league, ale letos se do ní může vrátit a za tímto cílem jde doposud velmi vehementně. Další tři body by si dnes měl připsat v duelu s Coventry.

Foto: Novinky

Ilustrační foto - fotbal

Článek

Spodní část tabulky Premier league byla loni hodně vyrovnaná a o sestupu Birminghamu se tak rozhodlo až v posledním kole, když Fulham překvapivě vyhrál v Portsmouthu a v konečném součtu dopadl lépe než duo Birmingham - Reading. Kluby ctící modrobílou kombinaci tak letos bojují o soutěž níže a lépe si prozatím vedou právě svěřenci Alexe McLeishe. V dosavadním průběhu sezony totiž nasbírali už 30 bodů a lepší je pouze Wolverhampton, jenž své soupeře deklasuje smrtící ofenzívou.

Blues tak střelecky produktivní zdaleka nejsou, což potvrdili i minulý týden na hřišti Queens Park Rangers, kde se gólově neprosadili a zápas nakonec prohráli nejtěsnějším možným rozdílem. Šlo o zaváhání po šesti kolech bez porážky, z čehož si jistě nemusejí McLeishovi muži dělat těžkou hlavu. Jasnou náplastí by měl být dnešní souboj s Coventry.

Na první pohled poměrně snadný úkol však nebude tak jednoduchý. V sestavě Birminghamu totiž budou jistě chybět Garry O'Connor a Stuart Parnaby. Otazník navíc visí nad startem zraněného dua Stephen Kelly - David Murphy.

Absenční problémy ale nemají jen domácí. Hosté jsou na tom možná ještě hůře. Na hřišti se totiž jistě neobjeví Leon McKenzie a start trojice Guillaume Beuzelin, Scott Dann a Dan Fox je vážně ohrožen. Coventry tak dnes dost těžko budou šahat po bodech, které by jim pomohly k důležitému vzestupu v tabulce, jelikož momentálně mají na sestupovou pozici jen těsný náskok.

Birmingham je označován za favorita utkání s kursem 1.55 na jeho vítězství. Vsadit si ale můžete i na hosty a to s kursem 5.50 nebo na remízu s hodnotou 3.55.

Reklama