Hlavní obsah

Barcelona je blízko postupu do osmifinále

Eurotip.cz

Poměrně snadný úkol dělí Barcelonu od jarní účasti v Lize mistrů. Stačí jí totiž dnes porazit Basilej, které před 14 dny nastřílela na jejím hřišti pět branek. Švýcaři jsou v tabulce skupiny C bez bodu a Nou Camp tak očekává další velký koncert.

Článek

Barcelona v létě vyměnila po delší době trenéra a Josep Guardiola opravdu dal Kataláncům nový impuls. V Lize mistrů ještě neztratili ani bod a na čele tabulky jsou i v Primera division. Už dnes mohou stvrdit svůj postup do osmifinále milionářské soutěže, což je však pro Barcelonu vždy jen takový základ.

Výsledky Barcelony v poslední době jsou bezesporu lepší než na začátku sezony a jakoby se katalánský kolotoč teprve roztáčel. „Po zápase s Malagou jsem hráče pochválil za výkon a přístup k zápasu, ale nesmí jim to vlézt do hlavy. Nebylo by to poprvé v mé barcelonské kariéře, co by k údivu všech Barca prohrála, zatímco všichni brali vítězství za samozřejmost“ řekl trenér Guardiola, který v dresu Katalánců odehrál 263 zápasů. Sestava Barcelony se tradičně odhaduje dost těžko, chybí však obránce Eric Abidal stejně jako záložník Seydou Keita.

Basilej dnes čeká opět fotbalový svátek, jelikož s takovým klubem nehraje zdaleka každý den. Po 14 dní starém debaklu je však otázkou, jakou chuť vůbec samotní hráči do dnešního utkání mají. Kouč Christian Gross je ale optimistou. „Již před minulým zápasem jsme moc dobře věděli, jak silná Barcelona je. Působí mnohem semknutěji než minulý rok a očividně si fotbal užívají. Ale pokud neobdržíme rychlý gól a budeme pracovat chytře při držení míče, můžeme dokázat velké věci,“ řekl lodivod Barcelony, který se musí obejít bez zraněného Scotta Chipperfielda.

Bookmakeři společnosti bwin jsou si téměř jisti vítězstvím Barcelony, na což vypsali nízký kurs 1.08. Jste-li opačného názoru a to takového, že Basilej uhraje na Nou Campu alespoň remízu, pak využijte kursu 5.63 na její neprohru.

Reklama