Hlavní obsah

Bayern si může zajistit postup, Fiorentina hraje o naději

Včerejší den Ligy mistrů byl pohromou favoritů a je otázkou, jestli tomu tak bude i dnes. Nic zvláštního by se však nemělo stát v duelu Fiorentina - Bayern Mnichov, který slibuje vyrovnaný souboj, v němž potřebuje bodovat především mužstvo z Florencie.

Článek

Fialky před 14 dny prohrály 3:0 v Allianz Aréně a postup do osmifinále Ligy mistrů se jim poměrně vzdálil. Se dvěma body jsou totiž v tabulce skupiny F na třetím místě, přičemž ztrácejí tři body na druhý Lyon a ještě o dva více na svého dnešního soupeře.

Víkendová generálka pro dnešní zápas Fiorentině nevyšla, jelikož po pěti zápasech poznala v Sérii A hořkost porážky v toskánském derby se Sienou. „V prvním poločase jsme hře dominovali, jenomže chyběla vstřelená branka. Já ale věřím, že střílet již začnou také záložníci a obránci, protože se stále nemůžeme spoléhat jen na střeleckou potenci útočníků,“ řekl kouč Cesare Prandelli, v jehož kádru visí otazníky nad starty čtveřice Mutu, Kuzmanovič, Montolivo a Vargas.

Mnichovský Bayern sice zažil nejhorší vstup do sezony za posledních 30 let, ale v poslední době se jeho výkony jen zlepšují. V tuto chvíli tak má na svém kontě pět výher v řadě a uspět chce jistě i dnes. Případné vítězství by mu totiž zaručilo definitivní účast v osmifinále milionářské soutěže. Trenér Jürgen Klinsmann by se však jistě nezlobil ani za remízu, která by bavorský velkoklub jarní účasti v Lize mistrů výrazně přiblížila. „Bod by byl špatným výsledkem,“ prohlásil ředitel Bayernu Karl-Heinz Rummenigge. Úřadující německý mistr se dnes musí obejít bez bývalého kanonýra právě Fiorentiny Lucy Toniho. Zranění stále zůstávají i Philipp Lahm, Willy Sagnol a Hamit Altintop.

Na vítězství Fiorentiny vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.40. Pokud věříte, že utkání vyzní ve prospěch Bayernu, je tu pro vás kurs 2.70. Na remízu určili bookmakeři kurs 3.15.

Reklama