Hlavní obsah

Colorado a Minnesota se dobře znají

Eurotip.cz

V zámořské NHL se dnes odehraje jedenáct zápasů. Ve východní konferenci se utkají dva nejhorší celky, když do Atlanty zavítají zdravotně zdecimovaní Islanders. V jihovýchodní divizi se pokusí Washington přiblížit vedoucí Carolině. V čele severozápadní divize se chce udržet Minnesota, která míří na led Colorada.

Článek

Domácí klub prožívá sezónu jako na houpačce. Po třech úvodních prohrách se Colorado mocně nadechlo, když jako dobrý impuls zapůsobila krátkodobá výměna brankáře. Odpočinutý Budaj se potom vrátil a stal se jednou z hvězd celé ligy ve třetím říjnovém týdnu. Přelomové období prvních dvou měsíců ovšem klubu znovu nevyšlo. V posledních pěti zápasech jeho hráči vstřelili pouze devět gólů. Jedinou jistotou v tomto směru zůstává Hejduk, který má navíc i kladné +/- hodnocení, v čemž je mezi vytíženými hokejisty Colorada čestná výjimka. Trenér se ho přesto rozhodl posunout do řady k Sakicovi a Wolskimu, aby mužstvo mělo pokud možno více úderných útočných řad. Spokojenost může vládnout v domácím týmu v posledních deseti dnech snad jenom s minimem oslabení, kterým musí čelit, a s jejich výtečným bráněním.

Minnesota začala sezónu proti klubům z východní konference a byla mimořádně úspěšná. Pomohla jí především výtečná forma brankáře Bäckströma, který pohořel až minulou středu, kdy se raději již nevrátil do branky po první třetině. Hosté se po výtečném úvodu sezóny začali dostávat do problémů především kvůli značnému počtu zraněných hráčů. Delší dobu si musel na start v novém dresu počkat obránce Židlický a obnovené problémy nedovolí dnes nastoupit další letní posile, kterou je útočník Nolan. Největší ztrátou je však pochopitelně klubový lídr Gáborík. Kapitán Minnesoty Mikko Koivu se sice snaží jít příkladem, když vede klubové kanadské bodování, ale mužstvo přesto v útoku strádá. Proti bývalému zaměstnavateli si zahraje útočník Brunette.

Bookmakeři bwin předpokládají, že důležitou roli dnes sehraje domácí prostředí. Colorado podle nich přeruší šňůru proher a vyhraje v kursu 2,0 . Hosté byli vyřazeni dnešním sokem v jarním play off a mají tedy o motivaci postaráno. Minnesota ovšem nyní také nezáří, když vyhrála jenom jedno z posledních čtyř utkání. Dnes je její vítězství oceněno kursem 2,95 .

Reklama