Hlavní obsah

České Budějovice mají ruskému mistrovi co vracet

Po reprezentační přestávce se vrací na led klubový hokej a nesmí chybět další kolo premiérového ročníku Ligy mistrů. České Budějovice v něm změří síly s ruským týmem Salavat Julajev Ufa, kterému před měsícem podlehly v poměru 1:7.

Foto: www.khl.ru

Roman Turek zasahuje před Perežoginem z Ufy

Článek

Nelichotivý výsledek Budějovičtí napravili o pár dní později, když si doma poradili s bratislavským Slovanem. Přesto probíhající sezonu prozatím nemůžou zdaleka hodnotit jako úspěšnou, jelikož tabulku extraligy dokonce až uzavírají. Nyní je navíc čeká hodně náročný program, jelikož po zápase s ruským mistrem následuje duel se Spartou a to navíc v holešovické aréně.

„V dosavadním průběhu sezony jsme neměli pořádné volno. Dali jsme tudíž hráčům nejprve dva dny volno a pak jsme tvrdě trénovali. Snažili jsme se zanalyzovat to, co jsme udělali špatně. Až zápasová prověrka nám ukáže, jak se nám povedlo změnit situaci,“ komentoval kouč Ernest Bokroš, co se dělo v budějovické kabině během reprezentační přestávky.

Podle slovenského trenéra na lavičce Jihočechů půjde dnes o jiný zápas, než jaký sehráli v Rusku. „První věc je dána tím, že nebudeme muset cestovat a řešit časový posun, to nás v Ufě ovlivnilo. Nesmíme dát soupeři tolik prostoru jako v prvním zápase. Jsou zdatní a dokázali to maximálně využít. Sedm gólů pro nás bylo velké poučení a budeme se snažit, aby se to neopakovalo. Každopádně jsme nebyli jediný soupeř, který letos od Ufy takovou nadílku dostal,“ poukázal na sílu soupeře kouč Budějovic. Kromě zraněného brankáře Kováře bude Jihočechům chybět i útočník Gulaš, který měl podle všech potyčku s jiným forvardem Mountfieldu - Radkem Dudou.

Ruský celek Salavat Julajev Ufa patří vůbec k tomu nejlepšímu, co evropský klubový hokej může nabídnout. Do Budějovic navíc úřadující ruští mistři přiletěli kompletní až na obránce Tverdovského. Fit je konečně i český legionář v klubu Ufy Michal Mikeska. „Cítil jsem se docela v pohodě. Nehrál jsem sedm týdnů, takže v podstatě začínám znovu, a sám jsem zvědavý, jak to bude vypadat. Na úvod čekám trápení,“ řekl bývalý hráč Pardubic, který nehrál kvůli zlomenině záprstní kůstky. V Ufě působí také Miroslav Blaťák a Leoš Čermák, kteří minulý týden nechyběli ve Finsku na Karjala Cupu.

Ufa bude sice na jihu Čech hostem, ale i tak je považována za favorita s kursem 1.50. Remíza si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 4.90 a vítězství domácích s kursem 4.70.

Reklama