Hlavní obsah

V souboji předních celků hostí Arsenal Aston Villu

Hned osm utkání si na dnešek pro fotbalové příznivce připravila anglická Premier league. V rámci jejího 13. kola na sebe narazí třetí Arsenal a pátá Aston Villa, která na svého soupeře ztrácí pouhé tři body.

Článek

V závěru října zvítězil Arsenal 2:0 na půdě West Hamu, ale následující utkání se mu příliš nevydařila. Vše odstartovalo smolnou remízou 4:4 s Tottenhamem, který vyrovnal až v závěru po trefách Jenase a Lenona. Ani první den měsíce listopadu nebyl pro svěřence trenéra Wengera zrovna šťastný, když Gunners prohráli 1:2 se Stokem, čímž navázali na porážku ze čtvrtého kola, kdy nestačili na dalšího nováčka Hull. Na nepříliš lichotivé výsledky dal celek ze severu Anglie zapomenout přesně před týdnem, když díky dvěma trefám Francouze Nasriho zdolal velkého rivala Manchester United v poměru 2:1.

V úterý vyrukovali Gunners v Carling Cupu na Wigan se sestavou mladíků, která si nevedla vůbec špatně a vybojovala výhru 3:0. „Užíval jsem si každou minutu. Byl to velký test pro tak mladý tým. I pod tlakem hrají klidně a vždy předvedou skvělý fotbal. Jejich výkony na hřišti nejsou náhodné,“ dodal spokojený trenér Wenger, který v nastoleném trendu hodlá i v dalších pohárových utkáních pokračovat.

Navzdory dobrému výkonu se dnes nejspíš žádný z hráčů, kteří zdolali Wigan, nepodívá. V základní sestavě se může pouze objevit brankář Fabianski, a to v případě, že Manuel Almunia nebude zcela fit. V útoku domácích dnes bude pravděpodobně operovat osamocený Nicklas Bendtner. Zcela vyloučit však nelze ani start Emmanuela Adebayora, který se zotavuje po zranění kotníku. Další útočník Robin van Persie si odpyká poslední, z jeho třízápasového trestu a kvůli zranění kolene zůstává mimo hru Emmanuel Eboue.

Aston Villa začala novou sezonu na výbornou, když z osmi utkání prohrála pouze souboj s Chelsea. V úvodu listopadu ale prohrála s prozatím nevýrazným Newcastlem 0:2 a jen s velkým štěstím si odvezla všechny tři body z pražského Edenu za výhru 1:0. Minulý víkend nastoupili Villans proti Middlesbrough, se kterým dlouho drželi nerozhodný výsledek, ale v 88. minutě rozhodl o prohře birminghamského celku 1:2 Tuncay Sanli.

„Na vlastním hřišti jsou hodně nebezpeční. Čeká nás zajímavé utkání. Proti Manchesteru potřebovali zvítězit a povedlo se jim to. Nyní je to na nás. Pokud se chceme vrátit zpět do boje o titul, musíme uspět,“ říká trenér hostí Martin O´Neill.

Ten nejspíš znovu nebude moci počítat s Johnem Carewem, kterého trápí zranění kyčle. V útoku tak lze očekávat start Gabriela Agbonhlahora podporovaného hráči jako Milner, Ashley Young či Nigel Reo-Coker. Trenér O´Neill by v základní jedenáctce zároveň rád viděl Stiliyana Petrova a obránce Luka Younga, kteří v posledních utkáních chyběli kvůli zranění kolene, resp. stehna.

Na vítězství Arsenalu vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.55. Pokud věříte ve vítězství Aston Villy, využijte kursu 5.75 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.60.

Reklama