Hlavní obsah

V Římě bude k vidění městské derby

Eurotip.cz

Celkem osm zbývajících utkání má na programu italská Série A. Tradičně zajímavou zápletku slibuje derby mezi AS Řím a jeho velkým rivalem Laziem. Loňský vicemistr se zatím trápí a patří mu až sedmnáctá příčka. Zato Lazio prožívá výborný start do sezony a v případě vítězství stáhne ztrátu na vedoucí Inter na pouhé dva body.

Článek

AS zaznamenalo druhou a zároveň poslední výhru v závěru září proti Atalantě. Od té doby prohrálo postupně se Sienou, Interem, Udinese a Juventusem. Černou sérii porážek ukončili Giallorossi v Bologne, kde se v 68. minutě ujali zásluhou Tottiho vedení, ale v závěru utkání si vlastní branku vstřelil Cicinho, a tak si Římané připsali na své konto jenom bod.

Drobný otazník visí nad startem klíčového muže AS – Francesca Tottiho, který kvůli problému s kolenem vynechal páteční trénink. S jistotou se na trávníku naopak objeví uzdravený brankář Alexander Doni a záložník Daniele De Rossi, který si v týdnu pohmoždil ruku. Kvůli suspendaci si však nezahraje další středopolař David Pizarro.

„Uděláme vše, abychom naše příznivce nezklamali. Vstupujeme do tohoto utkání po sérii nevydařených zápasů a musíme odevzdat maximum. Na Lazio ztrácíme 14 bodů, tudíž remíza není uspokojivý výsledek,“ říká domácí forvard Mirko Vučinič, který byl ústřední postavou svého týmu v Lize mistrů proti Chelsea, když se dvěma brankami podílel na konečné výhře 3:1. „Jsme si vědomi, že nás nečeká nic lehkého. Ale derby je derby. Nikdy nevíte, kdo vyhraje,“ dodává 25letý forvard.

Lazio se nachází v naprosto odlišné situaci. Pokračuje v slibném startu do soutěže a v posledních třech utkáních vždy bodovalo naplno. Nejprve svěřenci Delia Rossiho zdolali Chievo, následně Catanii a naposled 3:0 Sienu. „Na derby se těšíme. Ten, kdo udrží nervy, vyjde z utkání jako vítěz. Ligová tabulka se v těchto zápasech nepočítá. Od minulé sezony se nic nezměnilo, a pokud bylo AS favoritem před dvěma měsíci, pak by jimi měli být i dnes,“ říká trenér hostí Rossi, který loni se svým týmem dokázal nad AS 3:2 zvítězit i stejným poměrem prohrát.

Proti AS dnes bude stát nejproduktivnější útok Série A. Hosté s velkou pravděpodobností znovu postaví tříčlennou útočnou formaci ve složení Rocchi, Goran Pandev a Mauro Zarate, který letos zaznamenal už 7 branek.

Na vítězství AS Řím vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.20. Pokud věříte ve vítězství Lazia, a zároveň tak možný konec Luciana Spallettiho na lavičce domácích, vsaďte si na něj v lákavém kursu 3.20. Pokud si myslíte, že tento duel vítěze nenajde, využijte kursu na remízu 3.00.

Reklama