Hlavní obsah

Vancouver na cestách

Eurotip.cz

Středeční volnější program v zámořské NHL vyplní tři utkání. V severovýchodní divizi se pokusí Boston upevnit vedoucí pozici v duelu s Buffalem. Washington se díky zlepšeným výkonům posunul také do čela své divize a dnes míří do hořícího Anaheimu. V dalším mezikonferenčním duelu hostí Rangers Vancouver.

Článek

Jezdci stále mají odehrán největší počet zápasů v celé lize. Krize z únavy na ně dopadla až na začátku listopadu. Prvních deset dní v tomto měsíci Rangers vyneslo pouhé tři body z pěti duelů, přestože většinu z nich odehráli doma. Závažným problémem v tomto období byla střelba, když se pouze jednou podařilo hráčům vstřelit více než dva góly. Jediným hokejistou, který se neztratil se svými výkony ani v tomto pro klub špatném čase, je brankář Henrik Lundqvist. Na jeho výkonech je postavené i výsledkové zlepšení, které započalo právě před týdnem. Po poměrně jasné výhře se Rangers opět v dalších dvou zápasech dlouho velmi trápili. Nakonec ovšem vždy dokázali skóre srovnat a bonusový bod vydolovat v samostatných nájezdech. V útoku nijak k zisku bodů nepřispěl absentující Scott Gomez. Proti bývalým spoluhráčům by se naopak měl postavit jejich dlouholetý kapitán Markus Näslund.

Vancouveru skončila příjemná první polovina listopadu, v níž se nemusel nikam přesunovat. Šest utkání v řadě totiž odehrál jenom doma. Nebodoval pouze na samotném počátku této série. V dalších zápasech se skvěle zaskvěl brankář Robert Luongo, který zatím v tomto měsíci inkasoval dohromady pouhých sedm gólů ve stejném počtu utkání. Jeho skvělé výkony jsou pro mužstvo spásou, protože útočníci se nečiní tak, jak by bylo potřeba. Ovšem i tento fakt by se mohl nyní změnit, protože v sobotu se konečně vrátil na led Pavol Demitra, který posílil klub v létě. Stalo se tak ve velkém stylu, když přihrál na tři góly. V pondělí se pak slovenský útočník trefil hned v první minutě zápasu, což tentokrát stačilo alespoň na zisk jednoho bodu.

Bookmakeři bwin očekávají, že v tomto duelu bude hrát důležitou roli domácí prostředí. Na vítězství New Yorku Rangers v normální hrací době vypsali kurs 2,05 . Hostům se ale na ledě jejich soupeře velmi daří, když zde uspěli při všech třech minulých návštěvách. Dnes si lze na výhru Vancouveru vsadit v kursu 2,85 .

Reklama