Hlavní obsah

Problémy stíhaný Phoenix hostí Lakers

Eurotip.cz

NBA si na dnešek připravila dva pikantní šlágry. Boston nejprve změří síly s Detroitem a v západní konference půjde o souboj lídrů Pacifické divize - Phoenixu s Los Angeles Lakers. Suns sice vstoupí do zápasu jako domácí, ale hosté na cizích palubovkách letos ještě neprohráli.

Článek

Phoenix každoročně patří k nejlepším týmům NBA a letos by tomu nemělo být jinak. Hráčským statistikám opět kraluje Amare Stoudemire, ale v jeho závěsu už není Steve Nash, nýbrž nová posila Shaquille O'Neal. Právě obr Shaq si však za rámeček poslední zápasy rozhodně nedá, alespoň z pohledu na své chování. Při zápase s Houstonem, který Suns prohráli 82:94, si připsal na své konto incident, jenž ho stál 25 tisíc dolarů. Ještě o deset tisíc více zaplatil po zápase s Detroitem za kritiku rozhodčího. Tento duel však Phoenix vyhrál 104:86, i když O'Neal musel ve druhé třetině předčasně do šaten. Ještě horší zápas ale odehrál následně v Utahu, kde doskočil za více jak 31 minut pouhý jeden míč, což se mu naposledy stalo před devíti lety právě ještě v dresu Lakers.

Dnes by to nemuselo být o moc lepší. V týmu Lakers jsou totiž Pau Gasol a mladík Andrew Bynum, kteří s doskoky nemají vůbec žádné problémy a drží svůj tým na druhém místě této statistiky v celé soutěži. Zdá se tak, že Lakers stejně jako loni opět míří k výšinám a začínají vzpomínat na sezony 2000-2002, kdy získali tři tituly v řadě a byl u nich právě zmiňovaný O'Neal. Trochu za očekáváním prozatím zůstává Kobe Bryant, ale jeho průměrných 24,3 bodů na zápas skvěle doplňují další. Díky tomu Lakers letos prohráli zatím jen v sobotu s Detroitem a jsou tak momentálně vůbec nejlepším celkem soutěže.

Pro oba týmy je dnešní zápas určitě prestižní. Favoritem jsou hosté, na které vypsali bookmakeři bwin kurs 1.54. Myslíte si, že po zápase bude naopak šťastnější Phoenix, pak si vsaďte na domácí s kursem 2.60.

Reklama