Hlavní obsah

Vrátí se Lazio na vítěznou vlnu?

Už včera se odehrála dvě utkání 13. kola Série A. Inter si výhrou nad Juventusem upevnil první pozici a Fiorentina se tříbodovým ziskem nad Udinese dostala před Lazio. Tomu patří aktuálně šestá pozice, kterou mohou hráči z hlavního města ještě vylepšit, když uspějí v souboji s Janovem, jenž okupuje devátou příčku a na svého soupeře ztrácí dva body.

Článek

Lazio v osmém kole prohrálo s Neapolí, ale následně si poradilo s s Chievem (2:1), Catanií (1:0) a Sienou (3:0). Vítěznou sérii svěřenců trenéra Delia Rossiho ukončil v minulém kole jeho městský rival AS, který v derby zvítězil po brance Baptisty nejtěsnějším možným rozdílem.

„Byli jsme příliš nervózní, což jsem o přestávce chlapcům říkal. Je smůla, že jsme prohráli, protože jsme předvedli dobrý výkon. Nyní musíme být opatrní a nezapomenout na věci, které nám doposud vycházely,“ říká trenér Rossi, který si je vědom minimální ztráty dalších pronásledovatelů.

V duelu proti AS obdržel argentinský záložník Cristian Ledesma červenou kartu a do dnešního utkání tudíž nezasáhne. Kvůli kartám si nezahraje ani obránce Stefan Radu a na marodce domácích nadále zůstávají záložníci Fabio Firmani s Metuzalemem. Otazník pak visí nad startem obránce Sebastiana Siviglii.

„Musíme hrát ve velkém tempu a využívat protiútoky, protože Janov nepřijede jenom bránit. V létě hodně obměnili kádr a eventuálně mohou pomýšlet i na čtvrté místo. Patří tedy mezi naše největší soupeře,“ dodává na adresu dnešního protivníka domácí lodivod Rossi.

Do kádru loni desátého celku Série A přišla v létě jména jako Motta, Ferrari, Palladino či Diego Milito. Především příchod 29letého Argentince ze Zaragozy se ukazuje jako velmi dobrý tah. Milito je s deseti brankami nejlepším střelcem italské soutěže a zájem o něj má i „Bílý balet“. „Real Madrid se na něj ptal a já jednoduše odpověděl, že Janov opouštět nebude. Už mě nebaví neustále opakovat, že Milito zůstane zde,“ říká prezident klubu Enrico Preziosi.

Janov se až do minulého týdne mohl pyšnit šestizápasovou sérií bez porážky. Po čtyřgólovém přídělu Reggine, ve kterém mimochodem vsítil Milito hattrick, přišel souboj s Juventusem. Ten se celku ze severu Itálie příliš nevydařil a prohrál 1:4. I pro hosty je dnešní souboj velmi důležitý, když si určili za cíl skončit na příčkách zaručujících účast v příštím ročníku Poháru UEFA. Trenér Gasperini se v něm bude muset obejít bez trojice zraněných záložníků Matteo Paro, Omar Milanetto a Francesco Modesto. Další středopolař Giandomenico Mesto je naopak připraven naskočit.

Na výhru domácího Lazia vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.85. Na úspěch Janova určili bookmakeři poměrně vysoký kurs 4.20 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.10.

Reklama