Hlavní obsah

Colorado chce další vítěznou vlnu

Téměř polovina klubů dostane v pondělí šanci si bodově přilepšit. Minnesota v mezikonferenčním duelu hostí cestující Washington. Unavená Carolina míří za divizním soupeřem na Floridu. Detroitu se venku daří výtečně a ve Vancouveru narazí na soupeře, který se bude muset obejít bez důležitých hráčů. Anaheim hostí Colorado.

Článek

Kačeři vlétli do listopadu ve stejně dobré formě, v níž končili říjen, v jehož druhé půli napravovali špatný začátek sezóny. Vše vypadalo optimisticky i z pohledu toho, že Anaheim hrál kolem poloviny listopadu šest utkání v řadě doma. Právě tato část měsíce ovšem klubu příliš dobře nevyšla. Vyhrát dokázal pouze dva z oněch zápasů. Zajímavé je, že při obou výhrách stál v brance Jonas Hiller. Tento náhradník vychytal v sobotu i venkovní výhru v samostatných nájezdech. Týmová jednička Jean-Sebastien Giguere naopak čeká na výhru již téměř tři týdny a je tedy otázkou, komu dnes dá trenér v brance přednost. Anaheim má ovšem také problémy se skórováním, občas se mu alespoň daří v přesilových hrách. Vůbec se nedaří letní posile Brendanovi Morrisonovi, kterého dokonce trenér nechal v sobotu cíleně sedět na střídačce.

Colorado prochází sezónou v neuvěřitelných vlnách. Série proher střídají ty kladné. Na přelomu října a listopadu klub prožil nejdelší sérii bez bodu za deset minulých let. Posléze se ovšem dostal do výtečné formy brankář Peter Budaj, který udržel čisté konto a následně mužstvu dvakrát pomohl v samostatných nájezdech. V dalších dvou utkáních ovšem sám nic nezmohl, ačkoli si proti více než osmdesáti střelám udržel vysokou procentální úspěšnost zákroků. Jeho spoluhráči totiž vstřelili pouhý jeden gól. V sobotu se jim dařilo již lépe a Colorado ani na čtvrtý pokus v této sezóně neodjíždělo z ledu skloněné po samostatných nájezdech. Mužstvu pomohlo, že se zranění Marka Svatoše neukázalo být vážným. Právo na prodloužení kontraktu za lukrativních podmínek se snaží svojí hrou potvrdit Paul Stastny. Po pěti zápasech by se mohla na led vrátit klubová ikona Joe Sakic. Hůře to naopak vypadá s obráncem Adamem Footem a útočníkem Wojtekem Wolskim.

Bookmakeři bwin očekávají, že dnešní duel rozhodne domácí prostředí. Anaheim sice doma nehraje přesvědčivě, ale v kursu 1,9 je poměrně velkým favoritem. Hosté na ledě dnešního soupeře v normální hrací době již dlouho nevyhráli, ale bodovat se jim zde přesto daří. Pokud dnes Colorado uspěje naplno již v 60 minutách, stane se tak v kursu 3,15 .

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články