Hlavní obsah

Ztratí Sparta další body?

Gambrinus liga dnes nabídne závěrečný duel předposledního podzimního ligového kola. Před televizními kamerami se v Jablonci představí pražská Sparta, která si z venku přivezla tři body naposledy v půlce září.

Článek

Od zápasu s Brnem získal tým z Letné na hřištích soupeřů pouhý bod za remízu v Plzni. Největším selháním byl bezesporu zkrat na Žižkově, kde svěřenci Jozefa Chovance minulý týden podlehli Bohemians Praha. Po víkendových zápasech je Sparta momentálně dokonce šestá, a i když v Jablonci vyhraje, lepší jak čtvrtá určitě nebude. Její největší rival - Slavie - navíc včera zvýšil svůj náskok v tabulce a vyjde-li dnes Sparta bodově na prázdno, pak bude přesně v polovině soutěže ztrácet na lídra 12 bodů, což bezesporu není málo.

Nic moc navíc nenapovídá, že by dnes Pražené měli body v Jablonci pohodlně získat. „Čeká nás těžké utkání, které se bude z velké části odvíjet od počasí a s tím související kvality terénu. Soustředíme se sami na sebe, každý hráč si musí důkladně plnit své úkoly. Pouze pokud toto dodržíme, můžeme myslet na tři body,“ říká trenér Sparty Jozef Chovanec, kterému se během týdne vrátili do kádra uzdravení Miroslav Matušovič a Bony Wilfied. Vůbec jistý však není start Tomáše Řepky a Marek Kulič si musí odpykat disciplinární trest.

Jablonec má dnes velmi zajímavou možnost přiblížit se Spartě v tabulce. S 19 body totiž ztrácí na pražský klub 6 bodů, ale i případná remíza mu pomůže k posunu na sedmou příčku tabulky, což není pro Severočechy vůbec špatné. Pomoci k dnešnímu úspěchu by mohlo Baumitu i velké množství bývalých Sparťanů, kteří momentálně oblékají zelenobílý dres.

„Na to i trochu spoléháme, že jejich přístup bude enormní. Možná máme tentokrát opravdu víc šancí Spartu porazit, na druhou stranu si nemůžeme myslet, že nám dá něco zadarmo. Určitě se budou chtít odrazit k lepším výkonům, ale my se pokusíme bodovat naplno,“ řekl kouč František Komňacký, v jehož kádru jsou exsparťani Jiří Homola, Luboš Loučka, Igor Žofčák, Michal Špit a Lukáš Zich.

Na Jablonec dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 3.50. I přes nepříznivé výsledky z poslední doby tak zůstává mírným favoritem Sparta, na kterou si můžete vsadit s kursem 2.05. Remízu ocenili experti bwin kursem 2.95.

Reklama