Hlavní obsah

Wigan je doma prozatím bezzubý

Anglická Premier league má dnes na programu dohrávku 14. kola, v níž změří své síly Wigan s Evertonem. Latics do sezony nevstoupili zrovna nejlépe, ale druhá polovina tabulky je vyrovnaná a dnešní případné vítězství by je značně posunulo kupředu.

Článek

Směrem vzhůru by se však v tabulce rád posunul i Everton, který neprohrál pět zápasů v řadě a momentálně je sedmý. Poslední zápas ale Toffees nevyšel úplně podle představ, jelikož doma pouze remizovali s Middlesbrough. Přesto cestují na hřiště Wiganu se sebevědomím a to i proto, že na JJB Stadium vyhráli loni i předloni.

„V této soutěži nedostanete nic zadarmo. Musíme hrát co možná nejlépe a až potom se mohou dostavit kýžené body. Myslím, že je Wigan dobrý soupěř. Jsou silní a velmi tvrdě pracují. Steve Bruce má k dispozici výborné hráče a půjde určitě o těžký zápas,“ upozorňuje kouč Evertonu David Moyes, v jehož týmu visí otazník nad startem dua Marouane Fellaini - Steven Pienaar.

Wigan do této chvíle získal o šest bodů méně než Everton, což dělá rozdíl 11 příček v tabulce. Latics by na tom nebyli tak špatně, kdyby doma vybojovali víc jak pouhé jedno vítězství a dvě remízy. Na domácím hřišti je už horší jen Blackburn, ale po dnešním zápase může být všechno jinak. „Naše domácí zápasy jsou prozatím zklamání, jelikož právě před našimi fanoušky chceme podávat ty nejlepší výkony. Nejlepší zápasy jsme však odehráli venku,“ nechal se slyšet trenér Wiganu Steve Bruce.

„Potřebujeme se doma zlepšit - loni jsme se díky tomu v Premier league udrželi. Jestliže se nám doma začne dařit, můžeme se těšit na dobré období,“ dodal lodivod Latics, který to dnes nebude mít se složením základní jedenáctky moc jednoduché. Chybět mu určitě bude dištancovaný Emmerson Boyce, který dostal červenou kartu v zápase s Newcastlem. Nejistý je navíc start čtveřice Emile Heskey, Amr Zaki, Mario Melchiot a Jason Koumas.

Na vítězství Wiganu vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.25. Kurs na remízu má hodnotu 3.30. Everton je mírným outsiderem a na jeho výhru tak najdete v nabídce světové jedničky kurs 2.50.

Reklama