Hlavní obsah

Bordeaux má stále reálnou šanci postoupit

Vůbec nejdramatičtější vývoj základních skupin Ligy mistrů je hned v té první s označením A. Ani jeden z celků nemá stále jistotu postupu a dnešní kolo může hodně napovědět o tom, kdo si na jaře zahraje osmifinále. Nejblíže k němu má londýnská Chelsea, kterou dnes čeká těžký zápas na hřišti Bordeaux.

Článek

Francouzský vicemistr potřebuje podat rozhodně lepší výkon, než v září na Stamford Bridge. Zápas v Londýně měl totiž hned od úvodního hvizdu naprosto jasný průběh, za což nehovoří jen výsledek 4:0 pro domácí. Bordeaux dokonce ani jednou nevystřelilo na branku a před svatyní Petra Čecha se dostávalo opravdu jen sporadicky.

Najít na Chelsea recept však není jistě jednoduché ani pro takového muže, jakým je bývalý francouzský reprezentant a současný trenér Bordeaux - Laurent Blanc. „Je vlastně jednoduché připravit se na tento zápas, ukázat co v nás je. Pokud ovšem Chelsea rozeberete muž po muži, můžete se z toho zbláznit. Nám zbývá jediné, vyhrát každý duel, každý souboj, na to se musíme pořádně připravit,“ řekl muž, který za svou hráčskou kariéru prošel týmy jako jsou Barcelona, Manchester United či Inter Milán. Bordeaux se dnes musí obejít hned bez několika hráčů, mezi marody jsou Ulrich Ramé, Jussie, Pierre Ducasse, Henrique a Henri Saivet.

Chelsea je sice aktuálně vedoucím celkem skupiny A, ale o pouhý bod méně má právě Bordeaux a také AS Řím. O další dva body zpět je rumunská Kluž, kterou Londýňané přivítají za 14 dní na Stamford Bridge. K jistému postupu tak stačí Blues jeden z posledních dvou zápasů vyhrát a určitě by chtěli, aby to byl už ten dnešní.

„Musíme postoupit. Musíme se dostat do další fáze. Jednu šanci jsme již ztratili s Římem, nyní máme druhou,“ řekl zkušený kouč Chelsea Luiz Felipe Scolari, jehož tým čeká o víkendu derby s Arsenalem. Brazilský kouč nemůže opět počítat s dlouhodobě zraněnými Essienem a Carvalhem. K nim se nyní přidali Juliano Belletti, Alex a Franco Di Santo. Hrát dnes nemůže ani Deco, který v posledním zápase Ligy mistrů obdržel červenou kartu.

Favoritem utkání je podle bookmakerů bwin hostující Chelsea, na jejíž vítězství si můžete vsadit v kursu 1.65. Remízu si u stejné sázkové kanceláře vsadíte s kursem 3.45 a na vítězství Bordeaux 4.85. Na koho si vsadíte se ale můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu, a to díky live sázkám, které rovněž najdete u bwin.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články