Hlavní obsah

Islanders jsou unavení

Počátek svátečního víkendu je v NHL tradičně ve znamení celé řady zápasů, které začnou dříve, než bývá obvyklé. Středeční hostitelské role si vymění Philadelphia s Carolinou. Minnesota v mezikonferenčním duelu přivítá Tampu Bay. Jako poslední začne zápas mezi Dallasem a San Jose. Naopak jako první na led vyjedou hráči Bostonu a Islanders.

Článek

Medvědi patří k největším kladným překvapením této sezóny. Po mírně váhavém začátku prožívají skvostný listopad. Boston ve druhém měsíci sezóny poprvé nebodoval až před dvěma dny. Za tuto výtečnou sérii vděčí především brankáři Timu Thomasovi, i když ani jeho náhradník Manny Fernandez se v listopadu neztratil. Především první polovina měsíce se oběma brankářům vydařila náramně, když v ní inkasovali v normální hrací době dohromady pouhých osm gólů v šesti zápasech. Klubové kanadské bodování ovládá především díky svkělým nahrávkám podle očekávání Marc Savard. Nejlepším střelcem Bostonu, který se zatím z klubu jako jediný přehoupl přes hranici deseti vstřelených gólů, je potom Phil Kessel. Není ovšem zdaleka jediným mladíkem, který tým táhne. Právě zde však možná tkví možný budoucí problém, protože je otázkou, zda se starší hráči dokáží zvednout včas, když by klubu hrozil pád do nějaké krize. S otazníkem je opět start útočníka Marca Sturma.

New York Islanders začali sezónu velmi špatně, když v říjnu vyhráli v normální hrací době pouhé jedno utkání. Na dlouhou dobu také přišli o svého brankáře Ricka DiPietra, s nímž spojili neuvěřitelnou smlouvou svoji budoucnost. Do listopadu tak klub hleděl s velkou nervozitou, kterou ještě navýšil pohled na náročný program v tomto měsíci. Dnes v něm Islanders odehrají již čtrnáctý zápas, což značí, že v něm hrálí v průměru každý druhý den. Byli nuceni hodně cestovat, ale kupodivu se přesto dokázali vrátit do hry alespoň tak, že nemusí po čtvrtině soutěže tento ročník odepsat. Hostujícímu klubu se to podařilo, ačkoli ho trápí neustále rozsháhlá marodka. V týmu je již jediný obránce, který odehrál všechny zápasy, ale nyní převládají absence v útoku. Veterán Bill Guerin si však na ledě bývalého zaměstnavatele zahraje.

Bookmakeři bwin neměli s určením favorita v tomto utkání problém. Boston podle nich zvítězí v kursu 1,72 . Hosty čeká pátý zápas v osmi dnech a na ledě dnešního soupeře vstřelili v minulé sezóně ve dvou zápasech dohromady pouze dva góly. V sezónách předcházejících se jim zde ovšem dařilo lépe. Tentokrát si lze na výhru Islanders vsadit v kursu 3,75 .

Reklama