Hlavní obsah

Pardubice hostí USK Praha

Eurotip.cz

Pardubická ČEZ Aréna dnes uvidí třetí basketbalový zápas během tohoto týdne. Po duelu Pardubic s Nymburkem a úterním Eurocupu změří domácí své síly s USK Praha. Očekává se zajímavé utkání, u kterého nebudou chybět televizní kamery.

Foto: www.bkdecin.cz

Opora Pardubic Levell Sanders ještě v dresu Děčína.

Článek

Pardubičtí basketbalisté vstoupili do letošní sezony s cílem zaútočit na finále Mattoni NBL, ale zatím se jim moc nedaří. Za současné osmé místo může především úvodní série šesti proher v řadě, která stála místo trenéra Ivana Vojtka. Dohled nad hráčským kádrem převzal zkušený Slobodan Nikolič, který jakožto hráč působil například v CZ Bělehrad a za tehdejší Jugoslávkou reprezentaci nastoupil k 30 utkáním. V české lize už působil před několika lety u Opavy, kterou dovedl ke dvěma titulům.

Nikoličův recept prozatím funguje i u Pardubic, které dovedl ke čtyřem vítězstvím a dnes chce jistě ukořistit další. Ještě bez něj však Pardubice s USK první letošní zápas prohráli a to po dramatickém závěru těsně 79:78. „USK Praha je překvapením sezony, hraje rychlý, bojovný, ale velmi kvalitní basketbal a právem se pohybuje v popředí ligové tabulky. Úvodní vzájemný zápas vysokoškoláci vyhráli jen velmi těsně a my bychom jim i za pomoci domácího prostředí chtěli tuto prohru vrátit,“ řekl manažer pardubického klubu Pavel Stara.

USK Praha se letos opravdu prozatím daří. Ale není se až tak čemu divit. Ve svém týmu má totiž hned několik velmi dobrých hráčů. Nejlepším střelcem týmu trenéra Kena Scolabroniho je 208cm vysoký pivot Roderick Platt, který má průměr více jak 16 bodů na zápas. Oporou Vysokoškoláků je také reprezentant Lukáš Kotas či nová vycházející hvězda Satoranský, který letos podával v národním mužstvu velmi slibné výkony.

Celek z hlavního města však vyhrává převážně doma, venku se mu nedaří. „Pardubice na naší palubovce neuspěly, ale nyní se bude jednat o jiný zápas. Ztratili jsme utkání s Opavou i v Liberci a budeme chtít vše napravit. Máme šňůru zápasů doma, ale to pro nás nic nemění. Musíme vyhrávat i utkání venku,“ řekl jeden z hráčů Michal Vocetka.

Utkání má favorita v podobě pardubického mužstva, na které si můžete vsadit u společnosti bwin s kursem 1.50. Na vítězství USK Praha vypsali kurs 2.40.

Reklama