Hlavní obsah

Middlesbrough přivítá Newcastle

Pěti zápasy dnes začíná v pořadí již 15. kolo anglické Premier league, jehož největším tahákem je suverénně zítřejší souboj Chelsea s Arsenalem. I dnes se však mají fanoušci na co těšit. Desáté Middlesbrough změří síly s až osmnáctým Newcastlem, který však na svého soupeře ztrácí jenom čtyři body.

Článek

Middlesbrough naposled naplno bodovalo před třemi týdny, když díky dvěma brankám Tuncaye Sanliho zvítězilo na horké půdě Aston Villy 2:1. Následně hráči Boro remizovali 1:1 na stadionu Evertonu a minulý týden nezvládli duel s Boltonem, kterému podlehli 1:3. „V tomto zápase jsme si nezasloužili uspět. Chybovali jsme až příliš často. Po tak špatném startu před námi stál přespříliš těžký úkol,“ dodal po prohře trenér Southgate, jehož svěřenci v první desetiminutovce dvakrát inkasovali.

Domácí dnes budou posíleni o egyptského reprezentačního útočníka Mida, který kvůli zraněním achilovky a třísla vynechal tři utkání. Mido je momentálně s pěti brankami nejlepším střelcem Boro a otázkou zůstává, zdali dostane přednost před nejdražší posilou v historii klubu – Brazilcem Afonsem Alvesem. Po problému s kotníkem začal znovu trénovat Robert Huth, který ale stejně jako Chris Riggott (kolenní vazy) zůstane pouze na lavičce náhradníků.

„Po posledním špatném výkonu se musíme zvednout. Newcastle bude naopak nabuzen posledním utkáním. Každý si je vědom kvality jejich hráčů a k vítězství budeme muset podat excelentní výkon,“ dodává trenér Southgate.

Na přelomu října a listopadu zvítězil Newcastle nad West Bromwichem a Aston Villou, ale na půdě Fulhamu se musel smířit s porážkou 1:2. Následně Straky remizovali v domácím prostředí 2:2 s Wiganem a naposled uhráli velmi cennou bezbrankovou remízu na Stamford Bridge proti Chelsea. „Newcastle hrál na remízu a získal jí. Za celých devadesát minut nevystřelili na branku. My jsme měli 70% držení míče a neskórovali. Kinnearovi jsem pogratuloval k výsledku. Měli strategii získat remízu a to se jim podařilo,“ dodal po utkání zklamný trenér Blues Luiz Felipe Scolari.

Lodivod hostí Kinnear se dnes bude muset obejít bez záložníka Damiena Duffa (třísla) a forvarda Sholy Ameobiho (kotník). Alespoň na část utkání by do hry mohl zasáhnout bývalý útočník Middlesbrough Mark Viduka, kterého dlouho limitovalo zranění achilovky. Otazník visí nad startem obránce Stevena Taylora a mimo hru zůstávají Alan Smith a Ignacio Gonzalez.

Newcastle v této sezoně ještě na hřišti soupeře ani jednou nezvítězil a možná i proto mu bookmakeři dnes příliš nevěří, když na jeho výhru určili kurs 3.80. Mírným favoritem je podle sázkové kanceláře bwin Middlesbrough s kursem na výhru 1.90. Pokud věříte v remízu, využijte kursu 3.20

Reklama