Hlavní obsah

Uspěje Fulham ve Villa Parku?

Eurotip.cz

V dalším duelu nejvyšší anglické fotbalové soutěže poměří síly čtvrtá Aston Villa a devátý Fulham. Domácí by se v případě vítězství mohli posunout už na třetí příčku. Fulham bude chtít rovněž uspět a zároveň tak prodloužit svou sérii neporazitelnosti na čtyři utkání.

Článek

Po výhrách nad Wiganem a Blackburnem v závěru října Villans dvakrát vyšli bodově na prázdno, když nestačili na Newcastle a Middlesbrough. Chuť si celek z Birminghamu výrazně spravil v souboji s Arsenalem, který zdolal na jeho hřišti 2:0. Minulý týden pak čekalo na svěřence trenéra O´Neilla další velké sousto v podobě obhájců prvenství z Manchesteru. I z tohoto duelu odcházeli domácí relativně spokojeni, když uhráli bezbrankovou remízu.

„Chtěli jsme podat podobný výkon jako proti Arsenalu. Tyto dva zápasy nám opět dodaly potřebnou sebedůvěru. Nyní máme za sebou utkání se všemi týmy z velké čtyřky a prohráli jsme v nich pouze s Chelsea,“ říká trenér O´Neill. Ten by mohl mít znovu k dispozici španělského obránce Carlose Cuellara, který duel s United proseděl kvůli problému s tříslem jenom na lavičce náhradníků. Do posledního střetnutí s Rudými ďábly zasáhl v závěru i útočník John Carew, který stejně jako obránce Luke Young doufá po zdravotních problémech ve start v základní jedenáctce.

V sestavě domácích nebude od úvodní minuty chybět ani Gareth Barry, který v týdnu prohlásil, že v Birminghamu zůstane minimálně do dalšího léta. „Jeho rozhodnutí mě těší. V současnosti hraje opravdu skvěle a chce hodit všechny spekulace za hlavu a soustředit se jenom na hru,“ dodává O´Neill na adresu 27letého záložníka, kterého se čtyřikrát snažil neúspěšně získat do svých řad Liverpool.

Fulham v posledních týdnech zvítězil v domácím prostředí nad Newcastlem a Tottenhamem a minulý týden dokázal uhrát remízu 0:0 na stadionu druhého Liverpoolu. Hosté tak získali teprve druhý bod z půdy soupeře a stále čekají ve venkovních utkáních na plný bodový zisk. Trenér hostí Roy Hodgson dnes příliš míchat sestavou nebude a očekává se podobná jedenáctka, která remizovala na Anfield Road. Jedinou změnou by mohl být start dánského reprezentačního záložníka Leona Andreasena, který je po zranění znovu fit. V útoku dostanou příležitost Bobby Zamora a Andrew Johnson. Ti se budou snažit vylepšit svou gólovou bilanci – ta nyní činí pouhých pět branek.

„Bobby odvádí v posledních utkáních dobré výkony. Stejně jako on, tak i my ostatní si přejeme, aby střílel branky. Útočníci jsou souzeni především podle počtu vstřelených gólů. Věřím, že se jeho spolupráce s Johnsonem bude stále zlepšovat,“ dodává trenér Hodgson.

Na vítězství Aston Villy vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.60. Ve výhru Fulhamu naopak bookmakeři příliš nevěří, o čemž svědčí vysoký kurs 5.40. Pokud si vsadíte na remízu, znásobíte svůj vklad kursem 3.45.

Reklama