Hlavní obsah

Columbus a Washington si neodpočinou

O jeden zápas více než včera má na programu zámořská NHL. Jako první budou tentorkát začínat zápasy v západní konferenci. Edmonton zavítá na led St. Louis a Los Angeles hostí Chicago. Sehráno bude i několik mezikonferenčních utkání. Včerejší úspěch budou chtít potvrdit Nashville i Minnesota. Washington tentokrát cestuje do Columbusu.

Článek

Domácí klub ve své divizi nezaujímá poslední místo asi jenom díky faktu, že má odehrán větší počet zápasů. Columbusu se sice podařilo navázat v listopadu šňůru tří výherních domácích zápasů, ale v celém průběhu sezóny zatím byla jediná. Pouze ve  dvou dalších případech klub alespoň bodoval ve dvou zápasech v řadě. Štěstím je, že zatím tým nepostihla ani žádná výrazně dlouhá série proher. Mužstvo mělo problémy se zdravím gólmanů, které se ale vyřešily tak, že třetí brankář Steve Mason dovedl klub ke čtyřem z pěti listopadových výher. Posunul se tak na místo dvojky a vzhledem k náročnému programu je možné, že dnes opět dostane příležitost. Columbus má velké problémy s využíváním přesilových her. V posledních devíti utkáních zužitkoval pouze dvě. V obraně mu chybí Rostislav Klesla.

Washington je celý listopad v mnohem obtížnější situaci, pokud jde o zraněné hráče. Včera nenastoupili čtyři obránci a stejný počet úteočníků, kteří by za normálních okolností hráli. Naděje na návrat většího počtu z nich na ledovou plochu již dnes není příliš velká. Klub se alespoň při absenci nejlepšího muže října může spolehnout na probuzeného Alexe Ovečkina, který během minulých deseti zápasů vstřelil jedenáct gólů. Zdatně si v listopadu také vede Tomáš Fleischmann. Minulé tři zápasy v brance Washingtonu stál Jose Theodore, který poprvé v dresu klubu, jehož je od léta členem, udržel čisté konto. Celkové statistiky ovšem nadále hovoří spíše ve prospěch Brenta Johnsona, který týmu výrazně pomohl v první polovině měsíce.

Columbus a Washington vstoupí po včerejších zápasech do dnešního duelu ve zcela odlišném rozpoložení. Bookmakeři bwin ho vnímají jako velmi vyrovnaný. Na výhru domácího Columbusu vypsali kurs 2,4 . Hosté již ve druhé polovině listopadu hodně cestovali a moc se jim nedařilo. Washingtonu se ovšem na ledě dnešního soupeře velmi daří a dnes si na něj lze vsadit v kursu 2,45 .

Reklama