Hlavní obsah

Rangers a Florida po dnu volna opět proti sobě

Závěr tohoto týdne je v NHL na zápasy velmi bohatý a z tohoto trendu nevybočí ani neděle. Polovina utkání bude mezikonferenčních. Atlanta hostí St. Louis, které se v tomto týdnu střelecky trápí. Do jihovýchodní divize míří i Anaheim, který si zahraje v Carolině. Jako první ovšem vyjedou na led hokejisté Rangers a Floridy.

Článek

Jezdci se drží na čele východní konference již jenom díky velkému počtu odehraných utkání. Především začátek druhého měsíce sezóny jim totiž příliš nevyšel. Kolem jeho poloviny se opět Rangers rozjeli a přes dvojí klopýtnutí v minulém týdnu ví, že i v listopadu získají více bodů, než odehrají utkání. Hra týmu velmi silně závisí na tom, jaký výkon podá brankář Henrik Lundqvist. Spoluhráči mu totiž obvykle nejsou především v normální hrací době svojí hrou nápomocni. Čtyři ze sedmi listopadových výher mužstvo ukořistilo až v samostatných nájezdech. V nich se kromě švédského brankáře daří především mladíkovi Nikolajovi Žerděvovi, k němuž se v tomto týdnu přidal i zkušený matador Markus Näslund. Po návratu Steva Gomeze již nemají Rangers problém se zraněními a přetlak v kádru odnesl Petr Průcha, který v této sezóně nebodoval.

Panteři jsou na tom se zdravím hráčů mnohem hůře. V útoku schází zkušení Richard Zedník a v létě příchozí Cory Stillman. Na cestu se nyní s mužstvem nevydal ani druhý nejlepší střelec Floridy Nathan Horton. Do obrany se sice již vrátil Jassen Cullimore, který však především sbírá mínusové body. Trenér ovšem nemá příliš kde brát, jelikož mu chybí z různých důvodů i tři obránci. Příchod Nicka Tarnaskyho do útoku lze chápat pouze jako kosmetickou úpravu a nikoli posílení. Florida se navíc nemůže spolehnout ani na brankáře Tomáše Vokouna, který byl ve středu střídán po první třetině. Craig Anderson má celkově mnohem lepší všechny statistiky, i když ani on se nevyhnul v pátek hloupým gólům v prvních třech minutách utkání.

Bookmakeři bwin našli za nastalé situace snadného favorita v domácím klubu. Na výhru New Yorku Rangers vypsali kurs 1,70 . Hosté tedy podle nich neoplatí soupeři páteční prohru z domácího ledu. Pokud si někdo myslí pravý opak, může si na úspěch Floridy vsadit v kursu 3,8 .

Reklama