Hlavní obsah

Bazaly uvidí poslední ligový duel roku

Fotbalová Gambrinus liga má dnes na programu závěrečný podzimní duel, v němž se představí na Bazalech Jablonec. Favoritem jsou bezesporu Ostravané, kteří s největší pravděpodobností vstoupí do jara ze třetí příčky tabulky.

Článek

Aby tomu tak nebylo, musel by Baník prohrát s Jabloncem rozdílem tří branek, což není moc pravděpodobné. Naopak případné vítězství posune mužstvo trenéra Karla Večeři bod za druhou Mladou Boleslav a na vedoucí Slavii by po šestnácti kolech ztrácelo bodů sedm. Ani Jablonec však není bez motivace. S 22 body je totiž momentálně devátý a i případná remíza ho posune o dvě místa výše.

Oba týmy mají jedno společné - v listopadu porazili před domácím publikem pražskou Spartu. Baníku se to povedlo hned v úvodu posledního podzimního měsíce a výhra s týmem z Letné ho vyburcovala i k následujícímu zisku tří bodů v Mladé Boleslavi. O pět dní později ale modrobílí zaváhali, když doma uhráli pouze bezbrankovou remízu s Českými Budějovicemi. Chuť si nespravili ani minulý týden v Olomouci, odkud dokonce odjeli bez bodu po porážce 1:2.

Celkově se však ostravský podzim dá hodnotit kladně a může být ještě o kapku lépe, pokud dnes zůstanou body na Bazalech. „My bychom chtěli povedený podzim dobře zakončit. Bude to těžký zápas, ale věřím, že se na něj dobře nachystáme. Musíme se proti utkání na Hané polepšit v koncovce. Bude to zase jiný duel, hodně napoví i terén,“ řekl ostravský trenér Večeřa, který se opět musí obejít bez zraněného obránce Řezníka.

Jak už bylo zmíněno, Jablonec nemá za sebou rovněž špatný podzim. Pro srovnání; loni se touto dobou topil na dně tabulky, když měl jen o bod více než poslední Bohemians 1905. Letos získal už o jedenáct bodů více a vypadá to, že by tak po delší době neměl mít nějaké starosti s udržením. Naopak může bezesporu pomýšlet i na poháry, což potvrdili zelenobílí i minulý týden v zápase se Spartou, který rozhodl jedinou brankou utkání David Lafata.

Dnes mají Severočeši šanci svou pozici ještě vylepšit, ale na Bazalech není žádný zápas jednoduchý. „Chceme hlavně navázat na dobré výkony z posledních kol, předvést pěkný fotbal a každý bodový zisk bude z Bazalů výborný,“ konstatoval jablonecký brankář Michal Špit.

Za favorita utkání jsou s kursem 1.50 samozřejmě považováni domácí. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.60 a na vítězství hostů s kursem 6.00 rovných.

Reklama