Hlavní obsah

Liverpool se může dostat do trháku

Londýnská Chelsea o víkendu prohrála doma s Arsenalem a může tak ztratit první příčku v tabulce Premier league. Připravit Blues o čelo dnes může Liverpool, který se v případě vítězství dostane do tříbodového trháku.

Článek

Získat tři body na Anfield Road s West Hamem by nemělo být pro svěřence Rafaela Benitéze až tak složité. Vždyť tento cíl se jim naposledy nepovedlo splnit v sezoně 1998/99, kdy zápas skončil 2:2 a jeden gól Kladivářů vsítil Frank Lampard, nynější opora Chelsea. Vůbec největší vítězství si Reds s West Hamem připsali letos na jaře, kdy soupeři nadělili čtyři branky a ani jednou neinkasovali.

Podobný zápas by se dal očekávat i dnes, vždyť Liverpool bojuje od začátku soutěže o čelo tabulky především s Chelsea a hosté jsou ve druhé polovině aktuálního zúčtování. Před týdnem však sehráli svěřenci manažera Rafaela Benitéze podobný zápas na Anfield Road s Fulhamem a bez svého kapitána Stevena Gerrarda se střelecky neprosadili. Naštěstí pro Reds zaváhala i Chelsea, která si neúspěch včera zopakovala v zápase s Arsenal a to ještě ve větší míře.

Liverpool má tak šanci utrhnout se zbytku a dostat se do tříbodového trháku. „Toužíme po titulu a nyní máme dobrou šanci dostat se do dobré pozice. Zápas s West Hamem je velmi důležitý a i podle toho se na něj soustředíme. Musíme se zlepšit oproti zápasu s Fulhamem a pokusit se získat všechny tři body,“ nechal se slyšet liverpoolský kouč, který se opět musí obejít bez hvězdného forvarda Fernanda Torrese. Zraněný je rovněž obránce Fabio Aurelio.

West Ham je momentálně 15. celkem Premier league, ale každý bod ho posune výše, když v případě vítězství bude dokonce desátý. Vyhrát venku muži trenéra Gianfranca Zoly umí, podařilo se jim to naposledy minulý týden na hřišti Sunderlandu. Dnes to však bude určitě ještě složitější. „Myslím, že jde můj tým do tohoto zápasu v pravý čas, jelikož máme za sebou dva dobré výsledky,“ řekl bývalý výborný fotbalista a momentálně kouč West Hamu, kterému se vrací do sestavy Scott Parker, Mark Noble a Jonathan Spector.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou favoritem dnešního utkání jednoznačně domácí, na které vypsali kurs 1.25. Remízu ocenili hodnotou 5.00. Jestliže věříte v překvapení, kterým by jistě bylo vítězství West Hamu, pak využijte kursu 10.00 rovných.

Reklama