Hlavní obsah

Cash dnes potřebuje porazit Forgeta

Londýnský veteránský turnaj Masters dnes pokračuje dalšími zápasy. Ve skupině B bude wimbledonský šampion z roku 1987 Australan Pat Cash bojovat o udržení naděje na postup do finále proti dvojnásobnému daviscupovému vítězi Guyi Forgetovi z Francie, který už je ze hry o titul venku. Během aktivní kariéry vyhrál jediný vzájemný zápas Cash.

Foto: Internet

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Oba dnešní soupeři vstoupili do turnaje Masters dvousetovou prohrou a vzhledem k tomu, že jejich spoluúčastníky ve skupině B jsou Stefan Edberg a Greg Rusedski, s jejich postupovými nadějemi to pořádně zamávalo. Po včerejších výsledcích je smutnější Forget, který už si finále nemůže zahrát, ani kdyby v posledním zápase porazil Edberga. Šance Cashe na titul jsou stále živé, byť ne příliš velké.

Vítěz Masters veteránů z roku 2000 Pat Cash letos startoval na pěti turnajích série Black Rock Tour of Champions a na žádném z nich se do finále probojovat nedokázal. Přesto si nevedl špatně a mezi 34 letošními účastníky hájil před startem londýnského Masters s 500 body 10. místo. 43letý Australan, který se z veteránského titulu radoval dvakrát, se před necelými dvěma měsíci v Budapešti na poslední přípravě před Masters prezentoval v dobré formě.

V prvním kole v Londýně wimbledonský vítěz z roku 1987, jehož maximem na žebříčku byla 4. pozice, narazil na vynikajícího Švéda Edberga, jemuž podlehl 4:6 a 3:6. Pro zachování naděje na postup do finále tak dnes držitel 7 titulů ATP nemá jinou možnost, než porazit Francouze Guye Forgeta, pokud možno 2:0 na sety. Cash má možnost vzpomenout si na jediný vzájemný zápas z aktivní kariéry, který proti Forgetovi v osmifinále Wimbledonu 1987 hladce vyhrál.

40letý Forget v Londýně v prvním kole podlehl o pět let mladšímu domácímu Britovi Gregu Rusedskimu, jemuž podlehl 3:6, 6:7 a cestu do finále mu zavřela včerejší Rusedskiho výhra nad Edbergem. Startovat na prestižním turnaji Masters je ale pro každého účastníka ctí a od místního vítěze z roku 2001 a držitele 6 titulů série Black Rock Tour of Champions se dá jistě čekat výborný výkon.

Bývalý 4. hráč světa, který podobně jako Cash slavil více titulů ve čtyřhře než ve dvouhře, se letos účastnil jediného veteránského turnaje - v Paříži prohrál bitvu o bronz s krajanem Piolinem.

11násobný vítěz ATP se může série Black Rock Tour účastnit díky daviscupovým triumfům z let 1991 a 1996.

Bookmakeři bwin vylučují odevzdaný výkon ze strany Forgeta a na jeho výhru nabízejí kurs 1.35. Na vítězství Cashe vypsali kurs 2.90.

Reklama