Hlavní obsah

Uspějí Němky v souboji dvou neporažených týmů?

Zajímavé vyvrcholení nabídne dnes na mistrovství Evropy v házené žen druhá čtvrtfinálová skupina. Ve Skopje proti sobě v podvečer nastoupí již jistí semifinalisté, družstva Ruska a Německa. Oba celky zaznamenaly zatím pouze jedinou bodovou ztrátu, a to za nerozhodný výsledek. Rusku stačí k uhájení prvního místa ve skupině remíza.

Článek

Německý výběr měl jistý postup již před včerejším zápasem s Běloruskem. V tomto klání nakonec byly hráčky našich západních sousedů rády za bod. Větší koncentraci a vůli po vítězství však zajisté projeví v dnešním střetnutí, jelikož to rozhodne o tom, kdo se v semifinále vyhne Norkám, které pravděpodobně vyhrají první skupinu. Olympijské vítězky z Pekingu jsou největšími favoritkami na titul, tudíž přáním obou dnešních soupeřů je zvítězit a potkat tak v sobotu papírově lehčího protivníka.

Němkám se včera zranila brankářka Clara Wolteringová, chytající v Bayeru Leverkusen. V případě její absence by však měla být rovnocennou náhradou Sabine Englertová, která působí v rakouském Hypo Niederösterreich. Zdravotní problémy provází rovněž pivotku Anju Althausovou. Po zranění hlavy je naproti tomu již v pořádku Nadina Krauseová, nejlepší hráčka světa za rok 2006. Spoléhat budou Němky i na Grit Jurackovou, ta se dokázala střelecky prosadit na šampionátu už 30krát.

Rusky, které měly málo času při přípravě týmu pro tento turnaj, mají jako hlavní cíl vybudovat silný celek pro mistrovství světa v příštím roce, kde budou obhajovat titul z roku 2007. Úspěchem pro mladé a značně obměněné družstvo kouče Jevgenije Trefilova je tak již samotný postup mezi nejlepší čtyři celky starého kontinentu, který mohlo Rusko slavit po včerejší výhře nad Chorvatskem. K neudržení v tomto zápase byla zejména Elena Polenovová, hráčka Zvezdy Zvenigorod. Nejvíce branek z Rusek vstřelila zatím Jekaterina Davyděnková.

Podaří se Němkám přehrát mladý ruský celek, jehož hra se každým utkáním zlepšuje? Bwin vypsal na výhru Ruska kurs 1.60, na remízu kurs 8.50, vítězství Německa má kurs 2.80.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články