Hlavní obsah

Detroitu se v Dallasu daří

V NHL se dnes zapojí do hry téměř polovina klubů. Calgary se posune do čela své divize, když porazí v jediném dnešním mezikonferenčním duelu unavenou Floridu. Ve Washingtonu se utkají kluby reprezentující hlavní města dvou států, jejichž zástupci v NHL hrají. Detroit začne cestovní vikend střetnutím v Dallasu.

Článek

Domácí klub patří k největším zklamáním sezóny, protože na posledním místě západní konference ho jistě nikdo nečekal. Dallas přišel o hlavní jistotu z minulých let, kterou mu dodávaly výkony Martyho Turca. Tento brankář však např. ve středu opět týmu nepomohl, když si dopřál nepovedený výlet za branku. Ve složité situaci jsou všichni. Trenér nemůže počítat s celou řadou hráčů. V obraně již téměř tradičně chybí Sergej Zubov a nejistý je start Stephana Robidase. O poznání horší situace je v útoku, v němž si nezahraje především Brenden Morrow. Nepříjemné jsou však též absence Steva Otta, Joela Lundqvista a především zkušeného Jere Lehtinena. Vedení Dallasu bude též muset nějak řešit složitou situaci ohledně suspendovaného Seana Averyho. Tým se prezentuje velmi špatnou hrou v oslabeních i přesilových hrách.

Detroit tradičně ovládl svoji divizi a na druhém místě v konferenci se může cítit velmi osamocen. Ke stovce vstřelených gólů mu dnes chybí již pouze jeden zásah. Mírně horší je situace v obraně, v niž se dokonce objevuje několik hráčů se záporným +/- hodnocením. Není tedy překvapením, že se trenér rozhodl zamíchat složením párů v obraně. Za nimi se překvapivě lépe daří v létě příchozímu brankáři Ty Conklinovi, který nastoupí dnes již potřetí v řadě. Včerejší trénink Detroitu vynechali nejlepší klubový střelec Marián Hossa a nejlepší nahrávač týmu Pavel Dacjuk. Slovenská letní posila i již tradičně pro klub důležitý ruský útočník by ovšem dnes nastoupit měli. V prosinci se zatím dobře daří Danielovi Clearymu. Na farmě se již rozehrává veterán Chris Chelios.

Kluby se potkaly v květnu v konferenčním finále, které dnes domácí celek dokázal hodně zdramatizovat. Vzhledem k nynějšímu postavení obou týmů však nepřekvapuje, že bookmakeři bwin tentokrát favorizují hosty. Na výhru Dallasu vypsali kurs 3,00 . Hostům se venku daří v podstatě stejně jako doma, což je unikátní. Dnes si lze na vítězství Detroitu vsadit v kursu 1,97 .

Reklama