Hlavní obsah

Postoupí Kohlschreiber v St. Antonu do finále?

Eurotip.cz

Tenisová sezona 2008 je minulostí, přípravy na tu nadcházející jsou však již v plném proudu. Pro zpestření tréninku a udržení zápasové praxe se někteří hráči zúčastní exhibičních turnajů. Jeden z nich se koná od středy do soboty v rakouském St. Antonu. V prvním dnešním duelu se představí Philipp Kohlschreiber a Janko Tipsarevič. K postupu do finále má blíže německý tenista, stačí mu k tomu získat jeden set.

Článek

V Alpském středisku Arlberg, kde se tento již tradiční tenisový turnaj koná, jsou hráči rozděleni do dvou tříčlenných skupin, pojmenovaných po alpských horách Valluga a Galzig. Utkají se zde systémem každý s každým. Vítězové skupin se střetnou v sobotním finále. Hraje se na dva vítězné sety, přičemž případnou třetí sadu získává ten hráč, jenž získá jako první deset bodů. Ve skupině Valluga v dosud odehraných zápasech porazil Rus Jevgenij Korolev bez ztráty setu Janka Tipsareviče ze Srbska a stejným poměrem pak tentýž hráč podlehl Philippu Kohlschreiberovi.

Rodáka z Augsburgu a loňského vítěze ze St. Antonu tak dělí od finálové účasti zisk jedné sady. Tento rok zakončil Kohlschreiber na 28. pozici v žebříčku ATP. Nejlepšího výsledku dosáhl v lednu na Novém Zélandu, když v Aucklandu na tvrdém povrchu slavil po finálové výhře nad J. C. Ferrerem ze Španělska svůj druhý titul v kariéře. Za zmínku ještě stojí červnová příprava na Wimbledon, kde jej na trávě v Halle od turnajového vavřínu dělil jediný krůček, avšak Roger Federer byl nad jeho síly. Úspěšné představení zaznamenal rovněž v říjnu ve Vídni, opět na tvrdém povrchu. Zde dokráčel až do semifinále.

Janko Tipsarevič, 24letý srbský hráč, se na okruhu ATP pohybuje od roku 2002. V konečném pořadí letošní sezony mu patří 49. místo. Jednoznačně nejpodařenější turnaj sehrál letos na přelomu března a dubna v americkém Miami. Na turnaji s dotací bezmála čtyři miliony dolarů zůstali na jeho raketě mimo jiné Verdasco a Južnyj. Stopku mu vystavil až ve čtvrtfinále Nikolaj Davyděnko. I další úspěšné výsledky mají společného jmenovatele, jímž je tvrdý povrch. V říjnu ve francouzských Métách i o dva týdny později ruském Petrohradu dosáhl opět na čtvrtfinále.

Dokáže Tipsarevič v prvním vzájemném utkání Kohlschreibera porazit? Sázková kancelář Bwin tento výsledek nepředpokládá, na vítězství Kohlchreibera je vypsán kurs 1.17, triumf Tipsareviče má kurs 4.30.

Reklama