Hlavní obsah

Tottenham přivítá Manchester United

17. kolo nejvyšší anglické fotbalové soutěže nabízí zajímavý souboj obhájce prvenství Manchesteru United, který na White Hart Line změří síly s domácím Tottenhamem. Spurs by se jistě nezlobili za výsledek 1:1, který s United uhráli před rokem. Chybí jim však Dimitar Berbatov, který nyní hájí barvy právě Rudých ďáblů.

Článek

Tottenham prohrál v polovině listopadu ve Fulhamu 1:2, ale chuť si spravil hned vzápětí, když v domácím prostředí zdolal nejtěsnějším možným rozdílem Blackburn. Před 14 dny pak Kohouti utrpěli pod vedením nového trenéra Redknappa první domácí porážku, když nestačili na Everton (0:1). Minulý týden ale Londýňané bodovali naplno, když po brankách Kinga a O´Hary zdolali West Ham 2:0.

Právě prvně jmenovaný kapitán domácích nejspíš bude připraven nastoupit, i když nemůže přes týden trénovat. „Ledley King je pro tým velmi důležitý. Je to s ním stejné každý týden. Poprvé ho vidíme až den před zápasem, kdy se snaží dát dohromady, aby mohl znovu nastoupit. Pro tak talentovaného fotbalistu je velká škoda, že ho neustále trápí potíže s kolenem,“ dodává na adresu 28letého obránce trenér Harry Redknapp.

Ten se musí rozhodnout, zdali dá v útoku přednost Romanu Pavlyuchenkovi či Darrenu Bentovi, který svého ruského konkurenta v posledním utkání po poločase střídal. Domácí však nemohou nasadit mladého Fraizera Campbella, který je v Tottenhamu pouze na hostování a proti svému mateřskému klubu nemůže nastoupit.

United naposled prohráli v úvodu listopadu, když nestačili na londýnský Arsenal. Následně Rudí ďáblové rozstříleli 5:0 Stoke a bez branek hráli na hřišti ambiciózní Aston Villy. V posledním listopadovém dnu zavítali United na půdu dalšího týmu s velkými plány, Manchesteru City. V něm se radovali zásluhou Wayna Rooneyho z vítězství 1:0. Minulý týden nemohli svěřenci trenéra Ferugusona dlouho najít recept na Sunderland, který až brankou v 90. minutě pokořil obránce Nemanja Vidič.

V družstvu hostí visí otazník nad startem bývalého forvarda Spurs, Dimitara Berbatova. Bulharský útočník utrpěl proti Sunderlandu zranění achilovky, kvůli kterému vynechal i duel s Aalborgem (2:2) v Lize mistrů. Kvůli kartám si nezahraje obránce Patrice Evra, ani Wayne Rooney. Na hrotu tak nejspíš dostane od úvodu příležitost Carlos Tevez. Problém s kyčlí nepustil do souboje s Aalborgem Cristiana Ronalda a další bývalý hráč Spurs Carrick laboruje se stehnem.

Na vítězství domácího Tottenhamu vypsala sázková kancelář bwin vysoký kurs 4.20. Na úspěch Manchesteru United si můžete vsadit v kursu 1.80 a na remízu je kurs 3.25.

Reklama