Hlavní obsah

New Jersey v prosinci vítězí

Eurotip.cz

Sobotní na zápasy bohatý program v NHL otevře duel Philadelphie s Pittsburghem. Poměrně brzy začne také utkání, v němž Los Angeles hostí Minnesotu. Celá řada klubů si vůbec neodpočine po včerejších zápasech. Atlanta si s Bostonem vymění hostitelskou úlohu a cestu k bodovému zisku tak bude mít zřejmě ještě složitější. Buffalo míří na led New Jersey.

Foto: Don Heupel, ČTK/AP

Český hokejista Aleš Kotalík blahopřeje svému spoluhráči Afinogenovovi, jenž se trefil do sítě Vancouveru.

Článek

Ďáblové prožili velmi složitý listopad. Právě před šesti týdny totiž nedochytal rozhodnuté utkání Martin Brodeur a jeho návrat je zatím stále v nedohlednu. Zkušený Kevin Weekes se potom neukázal, jako stabilní náhrada a příležitosti se tedy chopil Scott Clemmensen. Se třetím brankářem za zády New Jersey opět notně pookřálo a vyhrálo šest z posledních sedmi zápasů. Vzhledem k náročnému programu v tomto týdnu je otázkou, kdo bude chytat dnes. Včerejší utkání bylo plné zvratů, když se domácí dostali do vysokého vedení, o které však přišli. Patrik Eliáš ovšem vstřelil další vítězný gól a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. V obraně New Jersey byl již schopen nastoupit Bryce Salvador, čímž se znovu zmenšila v listopadu hrůzně rozrostlá marodka. Dnes je s otazníkem start střelce dvou včerejších gólů Travise Zajace.

Buffalo v listopadu velmi dobře začalo, když dvakrát vůbec neinkasovalo, ale potom ztratilo mnoho ze svého lesku. V polovině měsíce došlo na nejhorší, když prohrálo pět utkání v řadě v normální hrací době. Obdrželo přitom 25 gólů a vstřelilo pouze 9. To vše se stalo, přestože klub odehrál většinu zápasů na vlastním ledě. K mírnému uklidnění došlo až na konci měsíce, ale problémy se přesto přelily i do prosince. Buffalo v novém měsíci prohrálo včera již třetí utkání, v němž obdrželo pouhé dva góly. Všechna utkání v posledním měsíci roku zatím odchytal Ryan Miller, ale vzhledem k náročnému programu možná po čtrnácti dnech dostane opět šanci Patrick Lalime. Do hry znovu nezasáhne smolař z útoku Tim Connolly, v obraně včera chyběl Craig Rivet.

Oba kluby dnes čeká třetí utkání ve čtyřech dnech, ale jejich rozpoložení je zcela rozdílné. Bookmakeři bwin i na základě tohoto faktu zřejmě určili favorita. New Jersey je v divizi až čtvrté, ale jeho postavení zkresluje malý počet odehraných zápasů a výhrou v kursu 2,05 si může již dnes polepšit. Hosté soupeře zaskočili pečlivou obranou před měsícem, ale nyní se jim daří pouze střídavě. Dnes si lze na vítězství Buffala vsadit v kursu 2,85 .

Reklama