Hlavní obsah

Potěší Dánové domácí fanoušky druhým vítězstvím?

Eurotip.cz

Ještě před startem hokejového MS do 20 let nejvyšší kategorie, které se koná na přelomu roku v zemi kolébce hokeje - Kanadě, odehrají svůj šampionát i celky, působící o patro níže. Skupina B je rozdělená do dvou částí. V každé z nich se představí šest týmů a mezi světovou elitu postoupí jen vítězové těchto turnajů. Jeden z nich se koná v Dánsku. Domácí hokejisté se dnes utkají s Maďarskem.

Foto: ishockey.dk

Dánský reprezentant do 20 let Lasse Holgaard.

Článek

Ve včerejších úvodních duelech hraných v Aalborg Aréně, která je domovským stánkem momentálně šestého celku nejvyšší dánské soutěže, zaznamenali dnešní soupeři rozdílný vstup do šampionátu.

Maďarsko v odpoledním střetnutí sice vedlo překvapivě po první třetině nad Rakouskem 2-1, po zbytek zápasu však svěřenci trenéra Gyorgy Peka tahali za kratší konec a porážka o čtyři branky byla nakonec ještě milosrdná. Dánové poté večer dlouho nemohli zlomit odpor urputně bránících se Italů. Na konci druhé třetiny však Frederik Storm přeci jen vstřelil úvodní branku. Tento hráč Herlevu tak vnesl do řad domácích uklidnění, a když ve třetí části přidal druhý gól Lasse Holgaard, působící v Esbjergu, bylo již takřka rozhodnuto. Italům se podařilo již jen snížit při hře bez brankáře, ovšem důležité vítězství si připsalo Dánsko.

To má v týmu hráče nejen z domácí ligy, ale též osm krajánků ze Švédska. Jednoznačným cílem domácích je návrat do A skupiny. K tomu tedy potřebují celý turnaj vyhrát. Maďarsko spoléhá především na hráče působící v rakouské lize. Tu hraje též nejlepší maďarský celek Alba Volán. Hokej je v této zemi, kde je národním sportem především kanoistika, na výrazném vzestupu. Svědčí o tom i výsledky seniorské reprezentace, která se příští rok ve Švýcarsku poprvé představí mezi světovou elitou. Juniorský tým má ovšem zatím skromnější plány, za úspěch bude považováno samotné udržení ve skupině B.

V systému, kdy hraje každý s každým, není čas na počáteční rozehrání. Domácí Dánsko by tudíž nemělo proti outsiderovi zaváhat. Těžší protivníci, jako například Norsko či Rakousko, jej totiž teprve čekají. Maďaři se naproti tomu pokusí potrápit dalšího z favoritů. Bwin vypsal na výhru Dánska kurz 1.05, na nerozhodný výsledek kurs 11.00 rovných. Vítězství Maďarska má kurs 15.00.

Reklama