Hlavní obsah

Colorado prožívá cestovní týden

Devět zápasů má na čtvrtek nachystáno severoamerická NHL. Výtečnou formu se v Detroitu pokusí potvrdit cestující San Jose. Neodpočine si ani Columbus, který míří do Dallasu. V jihovýchodní divizi hostí Carolina Floridu. První místo zde však drží pevně Washington, na jehož ledě se objeví St. Louis. V mezikonferenčním duelu hostí Tampa Bay Colorado.

Článek

Tampa Bay po letní přestavbě na nejrůzněších úrovních doufala v lepší zítřky. Z Evropy se ovšem vrátila velmi špatně naladěna a nic dobrého ji v nové sezóně ještě nepotkalo. Na přelomu října a listopadu sice třikrát za sebou vyhrála, ale šňůra devíti proher na přelomu listopadu a prosince jen potvrdila její mizerné postavení. Jediným, kdo z toho má radost, je odvolaný trenér, s nimž přestali komunikovat hokejisté. V brance dostává přednost sice častěji Mike Smith, ale poslední vítězství pro klub vychytal Olaf Kölzig. Zásadní problém však má Tampa Bay v útoku. Ten již opustil např. Radim Vrbata, který se vrátil do vlasti. Mnoho útočníků je navíc zraněno, což mrzí především u zkušeného Garyho Robertse. Největší ztrátou by byla ale případná absence nejlepšího nahrávače Martina St. Louise, kterou nevyváží ani možný návrat Jeffa Halperna.

Colorado opustilo v poslední třetině listopadu systém střídání středně dlouhých sérií výher a porážek, který do té doby praktikovalo. V brance se poměrně pevně usadil Peter Budaj, který však v při svých posledních dvou startech neuspěl. Tudíž dnes opět dostane šanci Andrew Raycroft, který má horší statistiky, ale tým s ním v zádech vítězí. Hostující trenér také přivítá do útoku zpět dlouhodobé marody Darcyho Tuckera a Bena Guita. Zároveň mu však budou chybět vpředu důležití hráči do přesilových her. Joe Sakic je duší Colorada a Marek Svatoš již více než jenom mladou nadějí. Nyní jsou oba mimo hru kvůli problémům se zády. V obraně je naopak plný stav, což zapříčiňuje, že pokaždé někdo musí nedobrovolně počítat s tím, že do utkání nezasáhne. V úterý to potkalo Ruslana Saleje, který zatím v této sezóně nevstřelil branku. V minulém utkání ho nahradil Daniel Tjärnqvist.

Bookmakeři bwin vidí jako drobnou výhodu v dnešním zápase domácí led. Na vítězství prohrávající Tampy Bay totiž vypsali kurs 2,2 , ačkoli zatím posbírala nejméně bodů ze všech klubů. Hosté sehrají v tomto týdnu již třetí venkovní utkání, což značí velkou únavu. Colorado první vzájemný duel v této sezóně zvládlo a dnes to může zopakovat v kursu 2,6 .

Reklama