Hlavní obsah

Vzpamatují se Norové ze včerejšího debaklu?

Již jen dvě utkání čekají každý z týmů na MS do 20 let skupiny B. Ve večerním střetnutí budou Dánové usilovat v Aalborgu o udržení stoprocentní bilance výher proti Norsku. To po dvou vítězstvích podlehlo včera o sedm branek Rakušanům, a prakticky tak vypadlo ze hry o první místo zaručující postup do nejvyšší A skupiny.

Ilustrační foto - hokej.

Článek

Dánsko se zatím před domácím publikem prezentuje dobrou hrou, založenou především na kvalitní defenzívě. Vždyť výběr kouče Olafa Ellera má průměr pouhé jedné inkasované branky za zápas. Ve včerejším duelu s Ukrajinou dokonce gólman Frederik Andersen, hájící klubové barvy Herningu, udržel čisté konto.

Trošku však zatím vázne útočná souhra a proměňování šancí. Devět přesných zásahů za 180 minut hry není bilance, jíž by se mohli dánští střelci příliš chlubit. Týmové produktivitě vévodí s pěti body, za jeden gól a čtyři asistence, Jeppe Henriksen, působící v Herlevu. Nejlepším střelcem Dánů je Lasse Holgaard z Esbjergu, který třikrát rozvlnil síť za zády soupeřových brankářů.

Norsko nejprve přehrálo Ukrajinu a Itálii, jenže čtvrteční výpadek a porážka 0-7 s Rakouskem s největší pravděpodobností zavřela potomkům Vikingů dveře k prvenství na turnaji. K němu by museli dnes deklasovat domácí reprezentaci, v neděli Maďarsko a ještě výraznou Dánskou výhru proti Rakušanům. Tato varianta se zdá být však krajně nepravděpodobná. Trenér Knut Stubdal se zatím může spolehnout především na výkony Andrease Martinsena, jehož pět kanadských bodů, při čtyřech vstřelených brankách, výraznou měrou přispělo k oběma norským vítězstvím.

Výborná divácká kulisa v Aalborg Aréně jistě požene Dány za splněním čtvrtého z pěti potřebných kroků, nutných k očekávanému triumfu na šampionátu. Ustojí domácí hokejisté tento tlak, či budou večer slavit triumf Norové? Bwin favorizuje Dánsko, na jehož výhru je vypsán kurs 1.65, nerozhodný výsledek si můžete vsadit v kursu 4.85, a vítězství Norska má kurs 3.35.

Reklama