Hlavní obsah

Montreal a Carolina si neodpočinou

Eurotip.cz

Po včerejší smršti zápasů se dnes dostane v NHL do hry osm klubů. New Jersey se postaví Philadelphii, která včera vyhrála ve velkém stylu. Sehrány budou také dva mezikonrenční duely. Florida hostí cestující Colorado. Boston jako nejlepší klub východní konference míří na led do St. Louis. Montreal a Carolina si neodpočinou.

Článek

Montreal vstoupil do sezóny výtečným říjnem, ale v listopadu mu zřejmě i v důsledku náročného programu mírně došel dech. V severovýchodní divizi to přesto pohodlně nadále stačí na druhé místo. Největší výpadek zatím klub prožil v prosinci, když v úterý nebodoval již potřetí za sebou. Za porážkami Montrealu obvykle nalezneme slabou efektivitu střelby. V probíhajícím měsíci např. nezvítězil pouze tehdy, když nedokázal vstřelit v zápase alespoň tři góly. S výsledkem pak nedokáže udělat nic ani brankář Jaroslav Halák, který včera odchytal již šesté utkání v řadě. Carey Price ovšem hlásí, že se jeho zdravotní stav rapidně zlepšuje. Trenér přesto má se složením sestavy i jiné starosti. Chybí mu v ní obránce Mathieu Dandenault a k tomu tři útočníci v čele se Saku Koivem. Sergej Kosticyn se tak včera mohl pohodlně dotáhnout střelecky na bratra Andreje.

Carolina je v jihovýdchodní divizi také na druhé příčce, ale v rámci východní konference ja na tom hůře než soupeř. Při jejím postavení udivuje i to jak má záporné skóre. Na vině je především chabá koncovka, která se nezlepšila ani s příchodem nového trenéra. Hosté přesto až včera odjeli podruhé pod jeho vedením z ledu bez bodu. Pokud by dokázali ve více než jednom z prosincových zápasů vstřelit více než tři góly, mohli nasbírat bodů ještě více. V první části měsíce chytal za Carolinu pravidelně Michael Leighton, který by při náročném programu mohl dostat po deseti dnech opět přednost před Camem Wardem. Jednička týmu má ovšem celkově lepší statistiky. Do včerejší zápasu opět nenastoupil obránce Niclas Wallin, který má problémy s nohou.

Bookmakeři bwin očekávají, že domácí tým nezklame své náročné publikum. Montreal podle nich zvítězí v kursu 1,95 . Hosté ovšem vyhráli na ledě dnešního soka v minulých dvou sezónách všechny čtyři duely v normální hrací době. Carolina bodovala i ve všech třech vzájemných utkáních probíhající sezóny a dnes si lze na její výhru vsadit v kursu 3,05 .

Reklama