Hlavní obsah

Dostane se Chelsea do čela Premier league?

Ve včerejším šlágru 18. kola Liverpool jenom remizoval 1:1 s Arsenalem, což hraje do karet druhé Chelsea, která se dnes v případě tříbodového zisku na půdě Evertonu posune na samou špici nejvyšší anglické fotbalové soutěže. Blues letos navíc na stadionu soupeře ani jednou nezaváhali.

Článek

Svěřenci trenéra Scolariho jsou na venkovních hřištích naprosto suverénní, což neleze tvrdit o jejich vystoupeních na Stamford Bridge, kde letos už prohráli s Liverpoolem a Arsenalem a čtyřikrát remizovali. Poslední dělba bodů přišla právě minulý týden, kdy na svatostánku Blues získal cenný bod West Ham. Dnes ale Chelsea hraje mimo Londýn a o motivaci má postaráno. Za zmínku ještě stojí celkové venkovní skóre týmu ze západní části hlavního města Anglie, které je opravdu úctyhodné – 21:1.

„Je pro nás důležité doma vyhrávat, ale v současnosti hrajeme lépe venku. Potřebujeme vyhrát dvě, tři domácí utkání a někdy musí hráči změnit styl hry. Těžko se to popisuje, ale jsem z toho frustrovaný. Hráli jsme dobře, vytvořili jsme si více šancí, ale jejich brankář zachytal výborně,“ dodal po poslední remíze s West Hamem trenér Scolari.

Do dnešního duelu s největší pravděpodobností ještě nezasáhne portugalský obránce Ricardo Carvalho, který se zotavuje ze zranění kolene a měl by být zcela fit do dalšího utkání s West Bromwichem. Mimo hru zůstávají záložník Michael Essien (koleno) a mladý argentinský forvard Franco Di Santo (kolenní vazy). Otazník potom visí nad startem Francouz Florenta Maloudy, kterého trápí natažený stehenní sval.

Everton se aktuálně nachází na sedmé příčce tabulky, ale v domácím prostředí je na tom ještě hůř než Chelsea. V Goodison Parku letos svěřenci Davida Moyese získali pouhých šest bodů, což je nejméně z celé soutěže.

Poslední výsledky celku z Liverpoolu jsou jako na houpačce. Nejprve Toffees prohráli ve Wiganu 0:1, aby následně zvítězili stejným poměrem v Tottenhamu. Následovala domácí prohra 2:3 s Aston Villou a naposled se Everton znovu radoval z vítězství, tentokrát na hřišti tápajícího Manchesteru City, když se až v poslední minutě trefil Tim Cahill.

„Tim zahrál proti City skvěle. Je to hráč, který může nastoupit na hodně postech. Věděli jsme, že na to má. Šlo jenom o to, dát mu příležitost ukázat, co v něm je,“ říká na adresu obvykle středopolaře Cahilla asistent trenéra Steve Round. Australský univerzál se může ocitnout na hrotu i dnes, v případě, že se nestihnout dát do pořádku Victor Anichebe a Luis Saha. Prvně jmenovaný nehrál proti City kvůli problému se zády a Saha je mimo hru už tři týdny kvůli nataženým kolenním vazům.

Dle papírových předpokladů by měla Chelsea dnešní duel zvládnout a favorizují ji i bookmakeři, kteří na její výhru určili kurs 1.70. Na vítězství domácího Evertonu vypsala sázková kancelář bwin kurs 4.70 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.35.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články